SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aperitiu.

No descobrirem res si diem que del Castell del Remei en surten alguns dels vins més preuats d’aquesta subzona de Costers del Segre com pot ser el 1780. De la mà de Tomàs Cusiné, s’ha anat ampliant el catàleg de referències i les darreres resulten ben originals, marxant del que són estrictament vins. Si a finals de l’any passat sortia al mercat el seu vinagre gemma pur vi, recuperant l’etiquetatge de les ampolles del segle XX després d’aconseguir la medalla d’or a l’Exposició Internacional de Barcelona el 1929, ara ens arriba un vermut.

Es tracta del Vermut Clàssic Castell del Remei, amb el qual recupera la tradició d’elaborar vins clàssics aromatitzats a partir d’una recepta històrica que, com passa amb la majoria de bones begudes d’aperitiu, no es dóna a conèixer. I és que els matisos dels vermuts vénen determinats per la màgica barreja d’herbes aromàtiques, que en alguns casos en poden ser més de setanta.

El que avui us presentem, pel que fa al tast, evoca l’herba santa, la genciana, l’herba gitanera, el card beneït i espècies com la nou moscada i el safrà, amb un final cítric de pell de taronja. Pel que fa a les aromes, destaquen les d’espècies i fruites, i el gust és una barreja entre dolç i amarg que el fa molt agradable al paladar. És recomanable prendre’l ben fred, amb un parell de glaçons, si convé un toc de soda i, per descomptat, una pell de taronja (mai llimona) i, si volem, una oliva.

Per als més agosarats, és també idoni per preparar un bon Negroni, un dels còctels més famosos que enguany fa el centenari, si atenem a les versions que diuen que va néixer el 1920 al Caffè Casoni de Florència, avui en dia Caffè Giacosa. La recepta és fàcil: un terç de ginebra, un de Campari i un del Vermut Clàssic Castell del Remei en un vas de base ampla amb gel i posant els ingredients en aquest ordre (per veure com canvia el color de la beguda), tot acompanyat d’una pela de taronja i, si es vol, unes gotes d’angostura. Tot un plaer...

tracking