SEGRE
Abadal Matís 2017

Abadal Matís 2017

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una descoberta.

El nostre destí d’avui no és gaire lluny de Ponent. Si agafem l’autovia A-2 i després l’Eix Transversal, en poc més d’una hora des de Lleida ens plantem al Bages i allí trobem un de la quinzena de cellers que formen la Denominació d’Origen Pla de Bages i que és el que més renom li ha donat. Ens referim a Abadal, a Santa Maria d’Horta d’Avinyó i amb segles d’història al seu darrere. El vam conèixer fa anys per la recuperació o promoció de la varietat picapoll, un raïm que proporciona uns vins blancs ben especials, i ara ens presenta la darrera incorporació a la seva oferta. És l’Abadal Matís 2017, la base del qual és una altra varietat tradicional recuperada i no gaire habitual, el mandó, que és més freqüent a l’Empordà o a València. Doncs amb el mandó, i l’afegit del cabernet sauvignon i el merlot, sorgeix la primera anyada d’aquest nou vi que ha fet una criança de deu mesos en bóta i que vol reflectir tots els matisos de la zona.

La verema de les tres classes de raïm es va fer de forma independent i autònoma, tenint en compte el moment òptim de maduració de cadascuna. Així mateix, la vinificació es va dur a terme per separat per tal de potenciar al màxim el cupatge definitiu.

El resultat final és l’Abadal Matís 2017. Destaca en nas per la seva riquesa aromàtica de fruita vermella madura, com la cirera o la móra, amb un fons especiat i les aromes del sotabosc i de tardor tan característiques de la varietat mandó. Ja en boca, es descobreixen detalls de garrofa, pebre negre i tocs balsàmics que refresquen i aporten harmonia a tot el conjunt. El fet d’haver passat deu mesos en bóta de roure arrodoneix el vi i li dóna una sensació de maduresa i uns tocs finals de xocolata i tabac.

Aquest vi llarg i fresc és ideal per acompanyar arrossos, qualsevol plat en què predominin els bolets, pasta o un magret. De totes maneres, també és agradable prendre’n una copa com a aperitiu a qualsevol àpat.

tracking