SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Copes solidàries.

De ben segur tots recordem la riuada de fa gairebé un any a la Conca de Barberà, on el Francolí es va endur cases i empreses de l’Espluga de Francolí, com un restaurant i un celler. Es tractava del negoci familiar Rendé Masdéu que només va poder recuperar del fang algunes ampolles que, per sort i gràcies a la solidaritat de molta gent, es van vendre d’allò més bé per ajudar la subsistència del negoci familiar. Era el denominat Vi de Fang, el Trepat del Jordiet 2018, que fins i tot es va servir a la Cimera del Clima que va tenir lloc a Madrid al desembre amb la presència de desenes de mandataris internacionals. Passats els mesos, com si d’una au fènix es tractés, la família ha posat en marxa tant un nou celler, en què treballen igualment amb producció ecològica tot el procés de vinificació ja des de les vinyes, com un restaurant encara més gran que el que tenien. I tot a poc més d’un quilòmetre d’on hi havia les instal·lacions originals.

Nosaltres ens volem sumar a aquesta onada solidària i avui us recomanem uns dels seus vins. Optem pel Follet Rosat, que és una interpretació del Follet 2019, que va ser engolit per la riuada del 22 d’octubre. Hi mana el sirà però té també un toc de trepat. Algunes anyades anteriors van ser mereixedores d’un bon grapat de premis, tant als Vinari com als premis de vins de la DO Conca de Barberà. El Follet se’ns presenta d’un color rosat de mitjana capa amb reflexos malva. És brillant i lluminós. Al nas sorprenen les aromes complexes que recorden el boix, l’esparreguera i la fulla de tomaquera que, en obrir-se, evoquen fruits tropicals recordant el mangle, maracujà i préssec blanc. En boca és fresc, amable i de llarg recorregut i amb una explosió aromàtica que reprodueix la seva seqüència aromàtica amb un llarg i intens final.

Aquest vi, com els altres del celler Rendé Masdéu, els distribueix a Lleida Comercial R. Cònsul de Bellpuig (www.comercialconsul.cat).

tracking