SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ampliant fronteres.

Quan parlem de Juvé & Camps, el primer que ens ve al cap és el cava i concretament les diferents marques que elabora al Penedès, seguint una tradició familiar que ja comprèn més de dos segles. A les 217 hectàrees de vinyes en aquesta zona vitivinícola catalana, s’hi han d’afegir ara 77 a la Ribera del Duero, que suposen l’entrada de la família Juvé a aquesta denominació d’origen, i fa realitat així un vell somni d’ampliació de fronteres. El municipi triat per aquest desembarcament va ser Anguix, on la marca va posar en marxa el celler Pagos de Anguix. Les seves vinyes se situen a una alçada de 850 metres i tenen edats compreses entre els 20 i els 40 anys. Es tracta exclusivament de parcel·les de tinto fino, que són la matèria prima d’un vi concebut per ser longeu, encara que òptim també per al consum immediat.

D’aquest paratge ha sorgit la primera

criatura

del projecte, Barrueco 2017, el vi que us proposem avui. S’ha elaborat únicament amb la varietat tinto fino cultivada amb exigència, afecte i paciència amb l’objectiu de dotar-lo d’expressivitat i estructura. S’ha criat durant 15 mesos en barriques de roure (75% francès i 25% americà). El resultat és un vi potent i de gran personalitat que, al primer cop d’ull, mostra un intens i brillant color vermell que conserva encara els matisos porpres. La seva aroma, intensa i complexa, inicialment evoca notes de fruites vermelles envoltades d’un fons d’ametlles i avellanes torrades. A poc a poc, a mesura que s’obre, la seva complexitat creix i apareixen els tocs de vainilla, cafè, cacau, així com de matisos de cedre i fulla de tabac.

A la boca, es mostra opulent i estructurat. La seva compensada acidesa i mineralitat proporcionen un conjunt harmònic i fresc. Té una agradable textura vellutada, untuosa, molt agradable per al paladar. El seu final és llarg i lleugerament especiat. Si som capaços de no encetar-lo, de ben segur millorarà amb els anys.

tracking