SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família creix.

Fa un any i mig, des d’aquesta mateixa secció, ens felicitàvem del “naixement” de les primeres referències d’un nou celler de Costers del Segre. Era el petit negoci familiar que, des de Preixana, posava en marxa l’Antoni Giribet, tot seguint la tradició tan arrelada de fer vi per a casa.

En aquell moment presentàvem dos vins, el Mil Sons i el Gínjol, amb uns noms molt musicals i alegres dedicats als dos petits de la casa, aficionats a aquest art. Després que ambdós siguin cada cop més presents als establiments hostalers lleidatans i hagin rebut molt bones crítiques per part dels amants de l’enologia, arriba un nou membre per ampliar aquesta família.

El nom tampoc desentona i segueix el camí del positivisme, contundència i sonoritat. I així, amb aquest preàmbul, ens arriba el Glops, que seria la gamma alta del celler.

L’Antoni Giribet explica que el van batejar així perquè “simplement buscava un nom curt, positiu i que sonés fort al pronunciar-lo”.

Es tracta d’un vi negre net i brillant de color picota fosc, intens i profund, amb un rivet de notes blavoses i matisos violacis.

Al nas, en un primer moment, destaca la fruita vermella i negra confitada, maduixa, mores, nabius i gerds sobre un fons d’herbes aromàtiques. A mesura que es va obrint surten notes elegants de flors com la rosa i el gessamí, a més de notes torrades.

Pel que fa a l’anàlisi gustativa, el Glops té una entrada potent en boca pel seu cos. Elegant, untuós, d’acidesa refinada, bona amplitud i llarga persistència en boca.

És ideal per acompanyar plats potents i saborosos com anyell, carn de caça, carns vermelles i guisats de cocció lenta. I ara que ja podem voltar, una recomanació seria anar a comprar-lo al mateix celler de Preixana.

Allí, en el cas que no hi sigui l’Antoni, els atendran els seus pares i, amb les seves explicacions, comprendran que, amb carinyo i dedicació, es poden tirar endavant projectes tan engrescadors com aquest.

.

tracking