SEGRE
més informació

més informació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un diu Alt Penedès i el cervell fa una connexió immediata amb els vins. Sense deixar de banda l’oportunitat que et dóna la DO Penedès de visitar cellers i tot el ventall de l’enoturisme a la comarca recollit al web www.enoturismepenedes.cat traspassem les vinyes per gairebé tocar el cel.

Un dels llocs més propers al cel de la comarca és el mirador del Santa Maria de Foix, la patrona del Penedès, que es troba a Torrelles de Foix. Sortint del poble en direcció a la carretera de Pontons. Estiguin atents perquè solament deixem el poble enrere, havent conduït dos o tres minuts i dos o tres revolts, a mà dreta veuran un camí alternatiu que puja cap al bosc. És el que han d’agafar. Segueixin sense por uns 10 o 15 minuts, segons com de confiats siguin al volant en carreteres més que secundàries, gairebé camins. Aleshores veuran una senyalització de color verd que indicarà que a mà dreta hi ha el camí definitiu que els portarà al santuari. Està obert el primer diumenge de cada mes de 10.00 a 13.00 hores, segons indica un cartell pintat a mà que llueix en una de les parets del temple.

El primer santuari, sobre el qual es va alçar Santa Maria de Foix, data de l’any 608, tot i que hi ha evidències que anteriorment va ser el lloc escollit pels celtes per construir un dels seus temples.

Sigui com sigui, la llegenda moderna parla d’un pastor que es va trobar la verge de Santa Maria de Foix a la muntanya, a prop d’on ara està el santuari. La imatge que es pot veure avui dia a la parròquia és una reproducció. El temple està totalment reconstruït, gràcies als esforços del poble i de la diputació de Barcelona, ja que va quedar en ruïnes després de la Guerra Civil.

Si van a fer-hi una excursió i tenen la sort de trobar un dia clar, des del mirador de Santa Maria de Foix, amb els boscos i les vinyes del Penedès als seus peus, podran arribar a veure, fins i tot, el mar. Abans de tornar, molt recomanable passar per la pastisseria Can Pardó, a peu de carretera a Torrelles de Foix, a comprar els seus carquinyolis.

més informació

més informació

més informació

més informació

tracking