SEGRE
CALENDARI DE CONCERTS

CALENDARI DE CONCERTSSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qualsevol experiència viscuda sota la manta impressionant de l’univers esdevé molt més intensa. Aquesta és la idea dels concerts al Parc Astronòmic del Montsec, fer que una vetllada de música en directe es converteixi en una nit inoblidable. Escoltar una mica de jazz en una terrassa d’estiu és millor que fer-ho en una sala tancada; i gaudir el directe amb la mirada perduda en la immensitat de l’univers encara és més espectacular.

La vall d’Àger fa molts anys que es va descobrir com un dels indrets més aptes per a l’observació de l’Univers. Per la seua meteorologia –amb moltes nits de cel ras– i la poca contaminació lumínica –gràcies als pocs nuclis habitats de la zona–. Quan es van decidir a instal·lar l’ Observatori Astronòmic ja feia anys que els amants de l’astronomia hi pelegrinaven amb els seus telescopis particulars; i una vegada instal·lat aquest centre científic i de difusió es va consolidar definitivament. La cirereta del pastís van posar-la quan tot el Montsec va ser declarat oficialment com a destinació Starlight, un reconeixement d’excel·lència internacional en aquesta línia. Els responsables de l’Observatori, però, fa temps que van decidir no conformar-se amb la visita de gent aficionada als astres i van apostar per la música com a maridatge perfecte. Són molts els artistes que durant aquests anys han passat per aquest escenari incomparable.

Des de quartets de jazz o blues fins a cantautors com Roger Mas, Mazoni, Cesk Freixas o Berta Puigdemassa. Enguany ja han tocat els Flasterbo i en Joan Masdeu, una bona entrada per als cinc concerts que queden entre el 4 d’agost i el 24 de novembre.

Amb l’entrada del concert també va inclosa una visita al COU, a les seues instal·lacions i als diferents espais i telescopis per veure, conèixer i deixar-nos seduir per la immensitat de l’univers. Cada època de l’any ens dóna un camp de visió diferent de l’espai, així que si anem a dos concerts també veurem milers d’estrelles diferents.

CALENDARI DE CONCERTS

CALENDARI DE CONCERTSSEGRE

tracking