SEGRE

Rutes secundàries

ELS ESTANYS DE GÉMENA PER LA VALL DE LLUBRIQUETO SÓN UNA BONA ALTERNATIVA A LA MASSIFICACIÓ D’AIGÜESTORTES

Fitxa Tècnica

Fitxa TècnicaYOLANDA GILI JOVÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les icones dels Parcs Nacionals com el d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici són els atractius més turístics, els referents més fotografiats i compartits a les xarxes. Si només hi vas una vegada, són els llocs que no et pots perdre i les sortides més recomanades als punts d’informació oficials. Generalment també són els més bucòlics, i la dinàmica es retroalimenta de manera que els altres racons del Parc, siguin valls o estanys, es converteixen en escenaris secundaris. Això no vol dir que siguin de menor interès. És més, la solitud acostuma a dotar-los de la màgia que es perd quan el paisatge està dominat per una munió incontrolable de passavolants que parlen a crits i es fan selfies per compartir el moment a les xarxes acompanyades d’una sentència de Paulo Coelho.

La Vall de Llubriqueto és una d’aquestes alternatives que no ens deixaran indiferents i podrem gaudir l’essència del Parc Nacional. La ruta comença al Balneari de Caldes de Boí i certament que no és apta per a gent que no estigui avesada a caminar una mica: de seguida que ens encarem a la vall, a l’ombra d’un bosc immens i humit de faigs i avets, amb un sotabosc humit ple de molsa. Com que anem resseguint el riu, al llarg del trajecte anirem trobant petits salts d’aigua que refresquen encara més l’ambient. Després del fort desnivell, i en acabar el bosc, la panoràmica es va obrint al planell de Llubriqueto abans d’arribar-nos als Estanys de Gémena, el de baix i el de dalt. El circ rocós al seu voltant és molt bonic, i en la versió estesa de la proposta es pot fer el pic de l’Estany de Gémena (2.553 metres). Podríem fer la cresta que ens hi mena, més tècnica que la ruta normal, i després baixar vorejant l’Estany Roi per fer una circular molt completa. Això sumaria uns 500 metres de desnivell i quatre hores a la ruta.

Aquestes excursions estan pensades per gaudir-les tot el dia i quedar-se a dinar a la vora de les aigües tranquil·les i fredes de l’alt Pirineu, obviant les presses de qui té taula per dinar a un restaurant de la vall. Una molt bona opció per a qui realment tingui ganes de conèixer l’autèntic esperit del Parc Nacional.

FITXA TÈCNICA La ruta surt del Balneari de Caldes de Boí. Desnivell aproximat: 700 metres. Durada: 5-6 hores. Època: És aconsellable evitar els mesos nevats.

Fitxa Tècnica

Fitxa TècnicaYOLANDA GILI JOVÉ

tracking