SEGRE
CALENDARI

CALENDARIXAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer diumenge de setembre a les Borges Blanques es reactiva el calendari del Campionat Territorial de Lleida de Colles Sardanistes. La trentena de colles federades, des d’Andorra fins a les Garrigues, són cridades a participar-hi després de la parada estival. Aquesta és la 42a edició del concurs a la capital garriguenca, consolidat com un dels més interessants de la temporada. Els caps de setmana posteriors del mes de setembre es van encadenant diferents cites sardanistes, totes competitives, a Vilanova de Bellpuig, Tàrrega i Cervera.

Si bé no totes les colles participen activament i constant a tots els concursos, les trobades puntuables com a la de les Borges són un bon moment per endinsar-se al complex món de la sardana. Abillats amb les seues millors gales, els dansaires entren a la plaça per parelles i al compàs musical del galop. És la presentació de les colles, que saluden el públic, el jurat, la presidència, la cobla i se situen al lloc prèviament assignat. Als concursos puntuables hi ha diferents categories per edats, des d’infantils fins a veterans. Cada colla està formada per cinc o sis parelles degudament uniformades, i durant el concurs se’n puntua la capacitat de seguir els compassos, la qualitat dels puntejats i el fet de mantenir la rotllana centrada. El jurat, format per cinc persones, es va movent per tota la plaça a fi i efecte de poder copsar tots els balladors i balladores. Cada concurs té la seua idiosincràsia, però el que mai no falten són les sardanes de lluïment i les de punts lliures, així com la cloenda de germanor, que acaba amb un multitudinari “visca!”.

La plaça 1 d’Octubre de les Borges és una de les més maques de les terres de Lleida, i una bona diada per al públic, que pot refugiar-se del sol als porxos que l’envolten els dies de canícula implacable.

CALENDARI

CALENDARIXAVIER SANTESMASSES

CALENDARI

CALENDARIXAVIER SANTESMASSES

CALENDARI

CALENDARIXAVIER SANTESMASSES

tracking