SEGRE

Geologia a l'abast

Tremp va estrenar el passat mes de gener el Pirineus Geological Open Museum, amb vocació pedagògica

més informació

més informacióJORDI URIACH / CEDIDA PER L’ICGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el moment d’escriure aquestes línies, el confinament a casa tant dels lleidatans com de tots els habitants de l’estat espanyol és una realitat que tot just ha començat. Tot i això, a dia d’avui no ens resignem a deixar en stand-by aquesta secció perquè si bé ho hem de fer lluny de la redacció i tancats a casa, en el millor dels casos quan surti publicat aquest article ja podrem tornar a caminar lliurement pels carrers, amuntegats o deserts, però aquest cop per elecció pròpia, sense que cap vius ens hi obligui.

Si van mal dades, encara romandrem confinats a casa uns dies més, però ha d’arribar el moment que s’acabi, i quan això passi, res millor que una bona passejada a l’aire lliure.

Aquí us proposem apropar-vos fins a Tremp, on el mes de gener es va inaugurar el Pirineus Geological Open Museum (PGOM), un museu a l’aire lliure impulsat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Es tracta d’un espai concebut amb la pretensió d’atansar la geologia a la ciutadania d’una manera clara i pedagògica. El museu s’estructura en tres àmbits, anomenats el Jardí de les Roques, l’Avinguda dels Temps Geològics i el Far.

El primer, situat al Parc del Barranc del Joncar, consta de tretze blocs representatius de roques dels Pirineus corresponents a períodes geològics concrets, com ara columnes de basalt, pissarra o diversos tipus de roca calcària. És el segon de Catalunya i complementa el que ja existia a Rubió, al Pallars Sobirà, ja que il·lustren fases geològiques diferents. L’Avinguda dels Temps Geològics, al passeig Pompeu Fabra, és una representació arquitectònica que reprodueix la Taula Internacional dels Temps Geològics, destinada a explicar 4.600 milions d’anys d’història del nostre planeta fent servir paviment de diferents colors. Per acabar, el Far és una torre de sis metres d’alçària i amb il·luminació nocturna, fabricada en acer, ubicat entre el Jardí de les Roques i l’Avinguda dels Temps Geològics, com a fita que uneix els dos espais.

més informació

més informacióJORDI URIACH / CEDIDA PER L’ICGC

més informació

més informacióJORDI URIACH / CEDIDA PER L’ICGC

més informació

més informacióJORDI URIACH / CEDIDA PER L’ICGC

més informació

més informacióJORDI URIACH / CEDIDA PER L’ICGC

tracking