SEGRE

COMERÇ EXPANSIÓ

La cadena de bricolatge Leroy Merlin preveu l'obertura d'un establiment a Lleida el 2018

Vista aèria de Copa d’Or, zona on proliferen mitjanes superfícies comercials.

Vista aèria de Copa d’Or, zona on proliferen mitjanes superfícies comercials.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant del bricolatge Leroy Merlin té previst obrir un establiment a Lleida a començaments del 2018, segons va confirmar una portaveu de l’empresa. La companyia, que fa anys que intenta desembarcar a la ciutat, ja ha iniciat el procés previ per aconseguir una llicència, van afegir les mateixes fonts, que no van precisar quina és la ubicació elegida per al local. Fonts del sector van apuntar que la zona d’expansió de Copa d’Or, on ja han proliferat diverses grans botigues, és una de les ubicacions més probables.

La dimensió habitual dels locals de Leroy Merlin ronda els 7.000 o 8.000 m², encara que l’empresa tampoc va precisar quina serà la superfície de venda. L’obertura a Lleida forma part del pla d’expansió de la companyia per al període 2016-2020, en el qual invertirà a Espanya un total de 707 milions d’euros en 25 noves botigues.

El 2016 n’obre quatre a Jaén, Madrid, Benidorm i la Corunya. Catalunya és una de les àrees en les quals vol augmentar la seua presència. Actualment l’establiment més proper a Lleida és el de Tarragona, on és habitual veure clients lleidatans que hi han anat a comprar.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va considerar positiu “que mitjanes superfícies es vulguin implantar a Lleida, especialment si vénen a cobrir dèficit en termes d’oferta comercial i més si no són agressives des del punt de vista del planejament urbanístic”. Amb tot, la Paeria no ha mantingut reunions amb Leroy Merlin durant els últims mesos.

“Hem de fer compatible el comerç tradicional, de proximitat en zones residencials amb la implantació de mitjanes superfícies en trama urbana consolidada”, va ressaltar.

Per aquest motiu, va afegir, és necessari que la ciutat tingui “ben definides” les àrees per a la implantació.

Amb tot, el pla continua pendent de l’aprovació definitiva. Per la seua banda, la Paeria ha elaborat estudis comercials d’oferta i demanda de la ciutat i s’ha compromès amb el sector a elaborar conjuntament un altre informe que analitzi l’impacte social que tindria la implantació de noves grans superfícies a Lleida.

La tramitació de l’àrea comercial de Torre Salses segueix pendent Mentre que els grans operadors comercials continuen buscant ubicacions per instal·lar-se a Lleida, continua pendent de concretar la tramitació del gran projecte de parc de mitjanes superfícies comercials a la zona ja urbanitzada de Torre Salses, entre els Magraners i la Bordeta, que preveu 60.000 metres quadrats d’ús comercial distribuïts en vuit superfícies mitjanes i grans. El ple va aprovar inicialment la modificació del planejament urbanístic per a aquest projecte, a què va posar pegues la Generalitat, i el nou traçat del vial que connectarà aquesta zona amb el centre.

tracking