SEGRE

TRIBUNALS PROCEDIMENT

Prorroguen dos anys més la presó cautelar per a l’apunyalador neonazi

Alejandro Ruiz Vidal, en cadira de rodes, després de ser sotmès a un reconeixement mèdic.

Alejandro Ruiz Vidal, en cadira de rodes, després de ser sotmès a un reconeixement mèdic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha prorrogat fins al 26 de setembre del 2018 la presó preventiva per a Alejandro Ruiz Vidal, el jove neonazi que va confessar ser l’autor de l’apunyalament de cinc persones en ple carrer a Lleida, un tràgic succés del qual dijous es compliran dos anys. Les víctimes havien demanat que es prorrogués l’empresonament per la por que dilluns vinent pogués sortir al carrer, com va avançar SEGRE diumenge, al complir-se el termini màxim que la llei permet quant a la presó preventiva abans de la celebració del judici.

D’aquesta manera, Ruiz Vidal, d’originari de Logronyo i que quan van tenir lloc els fets estudiava tercer de Medicina a la UdL, continuarà empresonat. Actualment està ingressat al Centre Penitenciari Ponent malgrat haver sol·licitat en reiterades ocasions el trasllat a la presó de Logronyo per estar més a prop dels seus familiars. El seu advocat, Jon Zabala, va explicar que la direcció del penitenciari riojà ha posat traves per allotjar-lo, per la qual cosa no s’ha pogut efectuar el trasllat.

El cas està pendent de judici, que podria celebrar-se en els propers mesos.

Fiscalia encara no ha presentat l’escrit d’acusació. El jutge d’instrucció va acordar a finals del mes d’abril el processament del jove per cinc delictes d’homicidi en grau de temptativa que podrien comportar penes de fins a deu anys de presó per cada un d’aquests. També el va processar per un delicte de danys mitjançant incendi, ja que el jove va calar foc al seu pis de Rovira Roure abans dels apunyalaments. Pels danys, la pena podria oscil·lar entre un i tres anys de presó.

En total, en podrien ser 53. Les acusacions particulars van anunciar que l’acusaran de cinc delictes d’intent d’assassinat amb l’agreujant de racisme i xenofòbia, ja que consideren que va agredir persones pel seu origen estranger, per la qual cosa la condemna podria arribar als 75 anys de presó.

Així mateix, el jutge d’instrucció ha exigit una fiança de 639.054,32 euros per assegurar la responsabilitat civil. És el total de la suma de les futures indemnitzacions per a les víctimes (479.290,89 euros) i l’increment per a costes i interessos (159.763,63 euros).

tracking