SEGRE

URBANISME ESPAIS PÚBLICS

Circuit per a corredors i aparells gimnàstics a la falda de la Seu

La zona tancada per a gossos que la Paeria habilita al parc de Santa Cecília.

La zona tancada per a gossos que la Paeria habilita al parc de Santa Cecília.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falda de la Seu Vella tindrà a finals d’any un circuit per córrer i caminar que envoltarà tot el turó i al parc de Santa Cecília hi haurà una zona amb aparells per practicar una disciplina esportiva denominada street workout, aquesta última molt reivindicada per joves que practiquen aquest esport a l’aire lliure que consisteix a fer exercicis acrobàtics utilitzant només el pes del cos.

De fet, un grup de joves va iniciar una recollida de firmes virtual a través de la plataforma Change.org per reclamar un espai amb barres, espatlleres i bancs específics per a aquest esport, ja que ara han de practicar-lo utilitzant estructures de jocs infantils, tal com va publicar aquest diari. Fins ahir havia aconseguit 465 adhesions.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va precisar que el circuit per a corredors forma part de la reforma del carrer Monterrey, en el marc de l’obertura de Sant Martí cap al turó de la Seu Vella. Va afegir que aquesta obra s’havia projectat al pla del barris del Centre Històric i actualment l’ajuntament ja elabora el projecte.

Pel que fa als aparells per practicar street workout, va dir que s’instal·laran a l’altre extrem del parc de Santa Cecília, més enllà de l’accés amb ascensor cap a l’entorn de la Seu Vella. Així mateix, en aquest parc ja hi ha una pista esportiva.

Fèlix Larrosa va subratllar a més que l’objectiu és “reforçar la idea de parc urbà”. El parc de Santa Cecília ocupa un total de tres hectàrees del vessant nord del turó de la Seu, entre els carrers Camp de Mart i Monterrey i els Pous de Gel, a la falda del turó de la Seu, i es va inaugurar l’any 2011.

Habiliten una zona tancada perquè els gossos vagin soltsLa Paeria adequa una zona tancada al parc de Santa Cecília perquè els gossos vagin solts. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar que han decidit instal·lar-la en aquesta zona perquè es tracta d’un punt on habitualment els amos de gossos els porten a passejar. Va afirmar que aquesta zona per a gossos substitueix la que van intentar ubicar a la plaça de les Magnòlies de Balàfia, frenada arran de les queixes veïnals. Va dir que segueixen buscant un lloc del barri per adequar la zona per a gossos.

tracking