SEGRE

SANITAT TECNOLOGIA

Ambulatoris que donen número

El dispensador del CAP de Balàfia es va instal·lar la setmana passada i serveix per gestionar les cues i ser atès al taulell.

El dispensador del CAP de Balàfia es va instal·lar la setmana passada i serveix per gestionar les cues i ser atès al taulell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CAP de Balàfia compta des de la setmana passada amb un dispensador de números per gestionar la cua dels usuaris que han de ser atesos al taulell per fer alguna gestió. El mecanisme és igual que el torn d’espera en una carnisseria. “La pantalla anuncia el número i el pacient sap quan serà atès. És una manera d’organitzar les cues que solen formar-se als CAP i millorar l’atenció a l’usuari. El vam instal·lar la setmana passada i la gent n’està contenta, ja que evita que es concentrin tots al taulell”, explica Josep Maria Palacín, responsable de la Unitat de Gestió Assistencial de Lleida-Centre. De fet, i a causa de la novetat, el personal administratiu del taulell cridava ahir en veu alta el número per avisar els pacients, ja que la pantalla és petita i queda lluny d’algunes cadires d’espera. “Si algú té una visita programada amb el seu doctor, ha d’anar directament a la consulta, és només per a primeres gestions”, afegeix Palacín.

El CAP de Balàfia no és l’únic amb dispensador de números amb visor (amb pantalla que indica el número), ja que els d’Eixample, Primer de Maig i Ferran el van instal·lar fa temps i està previst que pròximament ho faci el nou CAP d’Onze de Setembre, que va obrir les portes el passat 19 de setembre. Així mateix, els ambulatoris de la Bordeta, Mollerussa i Cervera també compten amb un dispensador de números, encara que manual (sense pantalla informativa), i que serveix per gestionar les cues d’altres serveis, com les analítiques.

El dispensador de números es va instal·lar al CAP de Balàfia la setmana passada i ha estat molt ben rebut

Les aplicacions tecnològiques cada vegada són més presents en la gestió diària de la sanitat. D’qauesta manera, el portal La meva salut, un espai digital que permet fer tràmits i gestions online als usuaris que prèviament s’hi donen d’alta, o bé MySphera, un servei de geolocalització que permet als acompanyants de malalts saber quina atenció està rebent el pacient en el servei d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova, en són dos exemples. El sistema de geolocalització, posat en marxa el passat mes de març, funciona després de col·locar un braçalet al pacient en el punt de triatge d’Urgències i s’estudiarà implantar-lo en altres àrees del centre hospitalari.

tracking