SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

El CAP de Cappont tindrà la façana d’alumini per a un millor aïllament

El Govern treu a concurs la redacció del projecte i preveu executar les obres al llarg de l’any vinent || La inversió prevista s’eleva a uns 250.000 euros

Vistes d’ahir de la façana principal del CAP de Cappont.

Vistes d’ahir de la façana principal del CAP de Cappont.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat de Catalunya ha tret a concurs la redacció del projecte bàsic i executiu i la direcció d’obra dels treballs de rehabilitació al CAP de Cappont, una actuació que preveu millorar l’aïllament tèrmic d’aquest equipament d’Atenció Primària a través de la instal·lació de làmines exteriors d’alumini a la façana sud de l’edifici, la més afectada per la radiació solar a l’estiu.

Així ho va detallar ahir Josep Marín, enginyer director de Serveis Generals, que va subratllar que la proposta d’actuació guanyadora haurà d’integrar-se completament a l’arquitectura i estètica de l’edifici. La redacció del projecte ha sortit a licitació per 44.745,37 euros (un 80% per la redacció i el 20% restant reservat a la direcció de les obres), mentre que el cost estimat de les obres de millora d’aïllament a la façana sud ascendirà als 250.000, segons Marín. “Amb aquesta actuació es pretén millorar la comoditat dels usuaris i professionals, així com contribuir a la reducció del consum energètic en calefacció i aire condicionat.”

El termini de presentació d’ofertes per a la redacció del projecte acaba el 17 d’octubre i l’11 de novembre s’obriran les pliques. Després es traurà a licitació l’execució de les obres i es calcula que el proper any podran portar a terme les obres d’aïllament a l’ambulatori, ubicat al carrer Marquès de Leganés i inaugurat fa quinze anys.

En relació amb l’obertura de la planta de Pediatria de l’hospital Arnau, que està tancada des del juliol per les mesures d’estalvi estivals, fonts del centre van indicar ahir que segueix tancada, però que “està preparada per posar-la en funcionament quan hi hagi demanda assistencial”. S’ha de recordar que el tancament d’aquesta planta va suscitar les queixes de pacients i sindicats la setmana passada per la falta d’habitacions per a parteres.

Les obres de l’UCI de l’Arnau estaran a punt a finals d’aquest anyLes obres de reforma de 14 dels 22 boxes de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Arnau de Vilanova avancen a bon ritme i es preveu que estiguin a punt a finals d’aquest any. De fet, la setmana passada van començar els treballs de més envergadura i per aquest motiu en els propers dies es procedirà a la instal·lació d’una grua torre a l’exterior de l’edifici (vegeu la foto inferior) per portar a terme els treballs a la coberta de l’UCI, així com per baixar runa i pujar els materials necessaris per habilitar els nous boxes de l’àrea de cures intensives. “Són unes obres molt complicades i és crucial una bona planificació, perquè l’UCI continua operant i atenent amb total normalitat. Amb la grua torre evitarem que els operaris circulin pels passadissos de la Unitat”, asseguren fonts del centre hospitalari. S’ha de recordar que, una vegada finalitzades aquestes obres, estaran disponibles quatre boxes per atendre nens en estat crític (ara són derivats a altres hospitals, bàsicament al Vall d’Hebron de Barcelona) i també comptarà amb dos boxes habilitats per tractar pacients que requereixin aïllament aeri (com, per exemple, els infectats per tuberculosi o grip A). Les obres les finança la Diputació i el seu cost ascendeix a gairebé 3 milions d’euros.Les obres de reforma de 14 dels 22 boxes de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Arnau de Vilanova avancen a bon ritme i es preveu que estiguin a punt a finals d’aquest any. De fet, la setmana passada van començar els treballs de més envergadura i per aquest motiu en els propers dies es procedirà a la instal·lació d’una grua torre a l’exterior de l’edifici (vegeu la foto inferior) per portar a terme els treballs a la coberta de l’UCI, així com per baixar runa i pujar els materials necessaris per habilitar els nous boxes de l’àrea de cures intensives. “Són unes obres molt complicades i és crucial una bona planificació, perquè l’UCI continua operant i atenent amb total normalitat. Amb la grua torre evitarem que els operaris circulin pels passadissos de la Unitat”, asseguren fonts del centre hospitalari. S’ha de recordar que, una vegada finalitzades aquestes obres, estaran disponibles quatre boxes per atendre nens en estat crític (ara són derivats a altres hospitals, bàsicament al Vall d’Hebron de Barcelona) i també comptarà amb dos boxes habilitats per tractar pacients que requereixin aïllament aeri (com, per exemple, els infectats per tuberculosi o grip A). Les obres les finança la Diputació i el seu cost ascendeix a gairebé 3 milions d’euros.

Vistes d’ahir de la façana principal del CAP de Cappont.

Vistes d’ahir de la façana principal del CAP de Cappont.

tracking