SEGRE

GENERALITAT AJUTS

Ensenyament denuncia que Madrid deixa sense beca 12.000 alumnes amb trastorns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Ensenyament va acusar ahir el Govern central d’excloure de les beques, arran dels últims canvis en la convocatòria d’ajuts, 12.000 alumnes amb necessitats educatives especials. El comunicat difós ahir pel departament dirigit per Meritxell Ruiz critica que es publiqués la resolució a l’agost, sense avisar les famílies afectades i que, a diferència d’anteriors convocatòries, s’exigís als sol·licitants que aportessin el certificat de discapacitat o, en el cas dels estudiants amb trastorns greus de conducta, un diagnòstic clínic dels serveis sanitaris sostinguts amb fons públics.

El departament denuncia que aquests requeriments exclouen directament els alumnes amb necessitats educatives especials amb un grau de discapacitat inferior al 33 per cent i als que tinguin trastorns d’aprenentatge considerats en convocatòries anteriors com a discapacitats funcionals i que no compten amb un certificat de discapacitat.

Per aquest motiu, el deparatment d’Ensenyament exigirà al ministeri d’Educació per via administrativa i parlamentària “la modificació de la convocatòria i la transferència efectiva de la competència en beques d’estudi”.

tracking