SEGRE

SERVEIS APARCAMENT DE PAGAMENT

Zona blava prorrogada

La concessió a Eysa, que acabava ahir, segueix a l’espera de la remunicipalització, que no es farà abans de l’any 2017 || PSC i ERC discrepen sobre el model

Imatge d’arxiu d’un vigilant de zona blava registrant fotogràficament una infracció.

Imatge d’arxiu d’un vigilant de zona blava registrant fotogràficament una infracció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El termini de la concessió de la gestió de la zona blava i de la grua a l’empresa Eysa va vèncer formalment ahir, però ha quedat prorrogat automàticament fins que la Paeria materialitzi l’anunciada remunicipalització o alguna altra hipotètica fórmula si finalment aquesta no es portés a terme. L’alcalde, Àngel Ros, va precisar ahir que la gestió municipal d’aquest servei no serà factible abans de principis de l’any que ve per la complexitat de l’expedient. En aquest sentit, va confirmar que ara han sol·licitat al secretari general i a l’interventor de l’ajuntament un informe per determinar si la remunicipalització s’ajusta a la legalitat vigent o no. Ros va destacar que aquest procés comporta el traspàs de 61 treballadors d’Eysa a la plantilla municipal en uns moments en què la legislació vigent limita la contractació d’empleats públics. Però també va reiterar que “està acordat tirar endavant” la remunicipalització i que creuen que pot fer-se. Així mateix, va deixar clar que l’aposta de l’equip de govern és que els empleats d’Eysa passin a dependre de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i no de la Paeria.

La remunicipalització del servei va ser acordada pel PSC i ERC en el marc dels pressupostos d’enguany. El portaveu d’ERC, Carles Vega, per la seua part, va reafirmar que el seu grup vol que els treballadors d’Eysa s’integrin directament a la plantilla de la Paeria com a personal laboral, en lloc de l’EMU, i va afegir que experts amb els quals han consultat avalen que aquesta alternativa és totalment factible. Vega també va assenyalar que l’informe del secretari i de l’interventor haurà de determinar si això és així. En canvi, Ros va negar aquest extrem i va insistir que l’informe només analitzarà si la remunicipalització s’ajusta a la legalitat i, en tot cas, els passos a seguir per fer-ho, però no si els treballadors poden o no ser integrats a l’ajuntament, i va indicar que aquesta és una decisió política. Alhora, va restar transcendència a l’informe, manifestant que forma part del conjunt de l’expedient i que és obligatori que secretari i interventor emetin un informe sobre múltiples tipus d’expedients.

tracking