SEGRE

PRESÓ PROJECTES

Art contemporani entre reixes

El Centre Penitenciari de Ponent exhibeix per primera vegada una sèrie d’obres en sis mòduls de la presó || Hi participen deu artistes, sis de Lleida, i estarà un mes exposada davant dels reclusos

Un moment ahir de la inauguració de l’exposició ‘In/Out’ amb artistes, familiars, autoritats i reclusos al Centre Penitenciari de Ponent.

Un moment ahir de la inauguració de l’exposició ‘In/Out’ amb artistes, familiars, autoritats i reclusos al Centre Penitenciari de Ponent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Traspassar els murs a través de la cultura. És l’objectiu de l’exposició que es va inaugurar ahir al Centre Penitenciari de Ponent, en la qual deu artistes, sis de Lleida, exhibeixen les seues obres per primera vegada en sis mòduls de la presó. Una mostra de la qual els reclusos podran disfrutar fins al proper 30 d’octubre, quan l’exposició es traslladi als serveis territorials de Cultura a Lleida perquè la resta de ciutadans pugui visitar-la.

Artistes, familiars i presos van assistir a la inauguració, així com Pep Tort, dels serveis territorials de Cultura, i el director de la presó, Manuel Ramón Sola, que van destacar l’oportunitat que donen les obres per trencar barreres i ajudar a la reinserció dels reclusos.

Les parets de la presó mostren diverses obres creades pels interns als tallers de plàstica

D’aquesta forma, repartits per les parets de la presó de Lleida, els artistes han volgut anar més enllà dels tallers que s’imparteixen entre reixes i porten el món exterior a l’interior, tal com indica el títol de l’exposició In/Out.

Sobre això, el comissari de l’exposició i artista, Antoni P. Vidal, va explicar que el projecte va nàixer per casualitat a l’assabentar-se que una de les seues alumnes era treballadora de la presó.

“La idea és portar l’obra a un lloc on no és habitual i intentar crear un cert clima de normalitat dins de la presó”, va assegurar. Els reclusos podran fer visites guiades durant dos dies a altres mòduls del centre per veure les obres i conèixer de prop el procés d’elaboració dels artistes. L’exposició compartirà espai amb les obres que al llarg dels anys han fet els reclusos als tallers i que s’exhibeixen en diferents espais del centre penitenciari. Un dels reclusos i autor d’algunes d’aquestes obres, Manuel Mármol, va explicar que la pintura és una manera de trencar barreres amb el món exterior i que li serveix com a teràpia.

tracking