SEGRE

POLÍTICA SEGURETAT

CiU demana al conseller Jané que destini més mossos a Lleida i l'Horta

Interior preveu convocar noves places el 2017

Melé i Postius, a l’esquerra del conseller d’Interior, Jordi Jané.

Melé i Postius, a l’esquerra del conseller d’Interior, Jordi Jané.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del grup de CiU a la Paeria, Toni Postius, es va reunir aquest dilluns amb el conseller d’Interior, Jordi Jané, per reclamar-li un augment del nombre d’efectius dels Mossos a Lleida i en particular a les partides de l’Horta. Postius, que va estar acompanyat del vicepresident de la comissió de l’Horta, David Melé, va plantejar al conseller la necessitat de revisar i actualitzar el conveni entre l’ajuntament i Interior per millorar la coordinació i cooperació entre els diferents cossos de seguretat, com es va aprovar en l’última comissió de Seguretat.

Jané va informar que la Generalitat té intenció de convocar noves places d’agents dels Mossos, una vegada s’aprovin els pressupostos per al 2017, la qual cosa permetria donar sortida a aquesta reivindicació. Postius també va advocar per millorar la geolocalització de les partides per facilitar l’accés als serveis d’emergències.

El regidor de CiU també va traslladar a la conselleria la preocupació per les okupacions il·legals

D’altra banda, Postius també va traslladar al conseller la preocupació i les queixes dels veïns de Lleida pels casos d’okupació il·legal i incívica d’habitatges que s’estan registrant en diferents barris de la ciutat. Va destacar que aquesta problemàtica continua sense resoldre’s, provoca molèsties i altera la convivència en les comunitats de veïns que la pateixen. “No es pot permetre que els veïns i propietaris de pisos afectats per una okupació il·legal pateixin inseguretat i amenaces per part dels ocupants il·legals, com tampoc es pot permetre que hi hagi connexions il·legals als subministraments comunitaris ni destrosses a la propietat aliena”, va afirmar el regidor de CiU. Per això, va reclamar que s’actuï amb fermesa i coordinació entre administracions davant d’aquesta problemàtica per evitar la desprotecció de la ciutadania.

tracking