SEGRE

ECONOMIA SOCIETAT

Jornada per impulsar els horaris europeus a Lleida

Conviden botigues i empreses a tancar a les 19.00 hores el 9-N

El Parlament va aprovar elaborar una llei per racionalitzar horaris.

El Parlament va aprovar elaborar una llei per racionalitzar horaris.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida celebrarà el proper 9 de novembre una Jornada per a la reforma horària en què les empreses, botigues i institucions participants modificaran l’horari per tancar les portes a les set de la tarda i conscienciar així de la necessitat de modificar els horaris ciutadans. La proposta està impulsada per l’associació Slow Shop Lleida, la plataforma Iniciativa per a la reforma horària i la Paeria i també hi col·laboren Diputació i Generalitat. Aquest divendres, presenten una moció al ple de la Paeria per reclamar suport polític a la iniciativa, a la qual confien anar sumant adhesions.

“Es tracta d’una jornada de sensibilització en la qual incitarem tots els establiments i empreses a tancar a les set de la tarda i fer horari europeu per un dia. Creiem que canviar els horaris i ajustar-nos al que es fa a la resta del món és una necessitat social”, va explicar Juliana Fernandes, presidenta de Slow Shop Lleida. La iniciativa acaba d’arrancar i en propers dies començarà a publicitar-se.

Els promotors de la iniciativa presenten una moció de suport en el ple de divendres

A més, per al dia 21 d’octubre està prevista una xarrada a la sala Alfred Perenya de l’IMAC sobre aquest tema a càrrec de Fabián Mohedano, impulsor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, que explicarà en què consisteix aquest projecte i quins beneficis portaria. Busca promoure una adaptació als horaris europeus, amb pauses més curtes al migdia i l’acabament de la jornada entre 18.00 i 19.00 hores. L’objectiu és facilitar la conciliació familiar, mentre millora les condicions laborals i la motivació dels treballadors i, per tant, la productivitat de les empreses.

tracking