SEGRE

educació

La bicicleta, el transport més àgil i sostenible per moure's per Lleida

Prop de 150 alumnes de centres educatius de la ciutat han participat en la cursa escolar de mobilitat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La bicicleta és el transport més sostenible i a l'hora el més àgil per moure's per la ciutat de Lleida. Aquesta és una de les conclusions de la cinquena edició de la cursa escolar de la mobilitat celebrada aquest dimarts. Els instituts Torre Vicens, Maria Rúbies, Josep Lladonosa i el Castell dels Templers han anat des dels respectius centres fins a la plaça Sant Joan. Per arribar-hi en bici han tardat entre 8 i 20 minuts depenent de la distància a recórrer, temps que han comparat amb l'autobús, el taxi i caminar.

En només 8 minuts de bicicleta els alumnes de l'institut Josep Lladonosa han arribat a la plaça Sant Joan. Per la diferència en la distància, els del Castell dels Templers són els que han tardat més i ho han fet amb 20 minuts. Si tenim en compte que les emissions tant de gasos hivernacles com de contaminants és 0, la bici es presenta com el vehicle idoni per moure's per la ciutat.

Els estudiants han comprovat de primera mà com el bus és a vegades el transport que més tarda per moure's dins l'àmbit urbà. L'avantatge, però, és que el temps es pot aprofitar estudiant o repassant l'última classe. A més, s'estalvia en carburant i es redueixen les emissions de contaminants un 50 per cent respecte el cotxe. La majoria dels estudiants, però, aposten per la bicicleta o bé anar a peu acompanyat d'amics i amigues.

Precisament per això, en aquesta edició de la cursa el Servei Català de Trànsit ha instal·lat per primer cop un circuit d'habilitat i conducció en bicicleta per fomentar l'educació viària i l'autonomia des de ben petits.

Hi ha participat prop de 150 alumnes.

Alumnes participants en la cursa.

La bicicleta, el transport més àgil i sostenible per moure's per LleidaItmar Fabregat

tracking