SEGRE

trànsit

La Paeria assegura que el marge dels radars va ser pactat i la concessionària ho nega

La UTE reclama prop d'un milió d'euros a l’ajuntament a través d'un contenciós administratiu

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha insistit aquest dimarts que va pactar amb les empreses concessionàries dels radars de la ciutat que no es multaria fins els 65 quilòmetres, per sobre del límit 50 que marquen les vies de la capital del Segrià. La UTE ho nega i, com ha avançat aquest matí SEGRE, ha portat la Paeria als jutjats per haver deixat d'imposar milers de multes.

La concessionària dels radars reclama judicialment prop d'un milió d'euros. A través d'un contenciós administratiu, la UTE encarregada de la seva gestió exigeix una indemnització per les multes no imposades a conductors que anaven entre els 50 i els 65 km/h, límit que marca la llei en vies urbanes.

En concret, reclama prop de 800.000 euros per captures no validades perquè no superaven els 65 quilòmetres per hora, una quantitat a què se suma 160.000 euros per sobrepassar aquest límit o bé per saltar-se semàfors en vermell abans del 19 d'agost del 2014. La UTE formada per Arnó i Sice considera que s'hauria d'haver començat a multar abans d'aquesta data.

Des del Comú de Lleida han apuntat que un cop revisat l'expedient, en cap cas veuen un acord i titllen el límit de 65 kilòmetres per hora d'unilateral, tal com diu la concessionària.

Des de la Paeria asseguren que es tracta només d'una interpretació de les empreses gestores i afirma que la llei permet multar a límits superiors als 50 quilòmetres per hora.

Un dels radars a la ciutat de Lleida.

La Paeria assegura que el marge dels radars va ser pactat i la concessionària ho negaMagdalena Altisent

tracking