SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Cent trenta nens van cometre un delicte l’any passat, un 20% més

La justícia no va poder jutjar-los perquè són inimputables davant la llei al ser menors de 14 anys || Els adolescents cometen més robatoris, lesions i maltractaments a casa

Vista general de la seu dels jutjats al Canyeret.

Vista general de la seu dels jutjats al Canyeret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 131 nens de Lleida menors de 14 anys van cometre l’any passat algun tipus de delicte o falta. Tanmateix, la seua acció delictiva va quedar impune ja que la Justícia considera que són inimputables, per la qual cosa els tribunals no van poder imposar-los cap mesura correctiva més que deixar-los sota custòdia dels seus pares. Aquesta xifra ha augmentat un 20%, ja que el 2014 van ser 109 els nens menors de 14 anys que van veure arxivades les seues causes a causa de la seua curta edat, segons dades de la Memòria de la Fiscalia.

En un any, també ha augmentat el nombre de menors, d’entre 14 i 18 anys, que han estat condemnats a les comarques lleidatanes, al passar de 137 el 2014 a 157 l’exercici passat, la qual cosa representa un increment del 14,6%. Prop de cinc de cada deu sentències van condemnar aquests menors a llibertat vigilada, la qual cosa significa que són sota la tutela dels pares, però se’n supervisa la conducta durant el temps que estableixi el jutge. En uns altres 44 casos, el jutge va establir que el menor condemnat prestés treballs en benefici de la comunitat, mentre que 35 joves van ser ordenats a ingressar en un centre, 9 dels quals tancats i la resta en règim semiobert, per la qual cosa poden sortir durant el dia.

La Fiscalia va imputar 19 menors d’entre 14 i 18 anys per maltractament familiar, la majoria contra els pares

Segons la memòria, l’any passat el jutjat de Menors de Lleida va registrar un total de 219 delictes comesos per menors d’entre 14 i 18 anys, un 32% més que el 2014. També van augmentar les faltes comeses per delictes lleus contra persones o patrimoni, amb un total de 183, un 6% més que un any abans. Les infraccions comeses per menors van augmentar en els casos de lesions (14), els robatoris amb força (37), els robatoris amb violència o intimidació (37) i els de violència domèstica. En aquest últim cas, es van imputar 19 menors per maltractar físicament o psicològicament familiars, la majoria pares, i un per violència contra la seua parella. Són sis casos més que els registrats l’any 2014.

tracking