SEGRE

TRÀNSIT CONFLICTE

El contenciós dels radars afecta unes 100.000 multes no imposades

Ros afirma que l’empresa recorre tan sols per cobrar més i que la Paeria té raó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les multes per excés de velocitat no imposades per la Paeria que han motivat que la concessionària dels radars presenti un recurs davant del jutjat del contenciós per reclamar una indemnització, tal com va avançar ahir SEGRE, són més de 100.000 només el 2014, segons va fer públic ahir el grup municipal del Comú. Assegura que l’expedient de la concessió constata que el contenciós de la UTE Mobilitat (Arnó-Sice) indica que hi ha 86.521 fotos de multes no validades de vehicles que circulaven a entre 55 i 65 quilòmetres per hora i 17.794 que no es van imposar pel retard a activar els radars. En total, 104.315 per les quals, segons el Comú, demana 938.835 euros, a raó de 9 euros per cada una.

“l’interès del concessionari és recaptar més i el de la Paeria, que hi hagi menys accidents amb ferits i morts al disminuir la velocitat dels vehicles”

L’alcalde, Àngel Ros, va subratllar ahir que “l’interès del concessionari és recaptar més i el de la Paeria, que hi hagi menys accidents amb ferits i morts al disminuir la velocitat dels vehicles”. “El concessionari demana cobrar més i, com que l’hi deneguem, posa un contenciós”, va afegir. Tot seguit va afirmar que “el guanyarem segur, és una eina de pressió de l’empresa, que no ha vist complertes les seues expectatives de negoci, però les nostres, que eren reduir la lesivitat per accidents, sí que s’han complert”.

Com va publicar en aquest diari, el contenciós està motivat per una diferència en la interpretació del contracte. Aquest indica que el límit de velocitat a partir del qual es multa ha de ser fixat “conjuntament” per les dos parts i l’empresa afirma que la Paeria va decidir unilateralment que fos de 65 per hora, en lloc dels 50 fixats per llei més el marge de tolerància. En canvi, la Paeria es ratifica que l’empresa va donar el seu vistiplau.

A partir d’aquest desacord, la concessionària demana que s’apliqui la clàusula que estableix que cada sanció no tramitada s’ha d’indemnitzar amb 9 euros. Fonts properes a l’empresa van negar que el recurs reclami una indemnització concreta i van reiterar que la seua pretensió és que el jutge decideixi sobre la interpretació del contracte i que determini la indemnització si aquesta és procedent. També van insistir que segueixen oberts a una solució dialogada.

El Comú va acusar l’alcalde d’haver imposat unilateralment el límit de 65 per hora “per criteris electorals” i va denunciar que aquesta “pèssima gestió” pot costar “un milió d’euros als lleidatans”. Ros va replicar de forma contundent: “És escandalós que un grup que es defineix d’esquerres i ens acusa d’afavorir les concessionàries assumeixi el que diu una concessionària i li doni la raó quan el que vol aquesta és guanyar més.”

Un dels nou radars instal·lats.

Un dels nou radars instal·lats.

tracking