SEGRE

MOBILITAT CONCURS

La bicicleta demostra que és el mitjà de transport més ràpid a la ciutat

Carrera amb 142 alumnes de Secundària

Els participants en la cursa de la mobilitat, ahir a l’acabar a la plaça Sant Joan.

Els participants en la cursa de la mobilitat, ahir a l’acabar a la plaça Sant Joan.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 142 alumnes dels instituts Torre Vicens, Castell dels Templers, Maria Rúbies i Josep Lladonosa van participar ahir en la cinquena edició de la cursa de mitjans de transport que organitza l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) i la Paeria, que va tornar a encimbellar la bicicleta com el mitjà urbà de transport més ràpid i sostenible.

Els alumnes van viatjar des dels centres educatius fins a la plaça Sant Joan amb bicicleta, autobús, cotxe (en aquest cas un taxi) i a peu, per després comprovar el temps i els diners invertits i els costos ambientals que suposa cada mitjà de transport. La bicicleta va guanyar en tres de les quatre rutes i va quedar a només cinc minuts del cotxe en la quarta (des del Castell dels Templers). En total va trigar entre 8 i 20 minuts. No obstant, viatjar amb bicicleta surt gratis i no provoca emissions contaminants, de manera que resulta el vehicle idoni per moure’s per la ciutat, van constatar els estudiants.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va recordar que l’ajuntament ja estudia un nou disseny de la mobilitat a la ciutat amb un trànsit més pacificat que permeti la convivència dels diferents mitjans de transport.

Pel que fa a l’ús de la bicicleta, Larrosa va ressaltar que la recuperació de la xarxa de carril bici a la calçada és un altre dels aspectes que es preveuen, allà on sigui possible. Es farà marcant clarament la separació del vehicle i amb les corresponents barreres de seguretat, mitjançant topalls de via i arbres, i es buscarà l’equilibri entre vehicle, bicicleta i vianant. L’eix nord-sud, que va des d’Agrònoms fins a Cappont i que passa per rambla Aragó, és un dels projectes imminents.

tracking