SEGRE

COMERÇ

Leroy Merlin ja tramita una llicència per a un establiment de 8.300 metres quadrats

La Generalitat ha denegat inicialment el permís comercial, però la multinacional ha presentat un recurs pendent de resolució || La parcel·la estaria ubicada a la zona d’expansió de Copa d’Or

Vista aèria de la major part de la zona d’expansió de Copa d’or.

Vista aèria de la major part de la zona d’expansió de Copa d’or.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Leroy Merlin, la multinacional francesa del bricolatge i equipament de la llar, ja està tramitant la sol·licitud d’una llicència comercial per obrir un gran establiment de 8.365 metres quadrats a Lleida ciutat. Segons ha pogut saber aquest diari, la direcció general de Comerç ha denegat inicialment el permís, però l’empresa ha presentat un recurs per via administrativa que encara està pendent de resolució.

El motiu de la negativa inicial de la Generalitat seria que els informes de mobilitat i d’urbanisme, que són vinculants, conclouen que el projecte no s’ajusta a les condicions exigides en els dos àmbits. Ara, caldrà veure si el recurs de Leroy Merlin incorpora modificacions que permetin un canvi d’opinió del Govern o bé aquest manté la negativa, amb la qual cosa ja només quedaria recórrer davant dels tribunals o buscar un emplaçament alternatiu.

El motiu de la denegació inicial seria que no compleix els requisits exigits en aquests dos àmbits

La sol·licitud presentada per la que és una de les principals cadenes mundials d’aquest sector de la distribució preveu instal·lar la seua gran botiga a la zona d’expansió de Copa d’Or, entre Cappont i la Bordeta, segons la informació facilitada per fonts solvents, que van precisar que la parcel·la en qüestió és pròxima a la del Media Markt. Tal com va publicar SEGRE, l’obertura a Lleida és prioritària dins dels plans d’expansió de Leroy Merlin, que s’ha fixat com a objectiu que sigui una realitat a començaments del 2018. La superfície prevista per al seu establiment el convertiria en el més gran de la ciutat, molt al davant dels de Carrefour i Brico Dêpot.

La zona d’expansió de Copa d’Or s’ha convertit en els últims anys en una de les principals àrees comercials de la ciutat. A més del Media Markt, acull un establiment de Decathlon, dos grans supermercats de Mercadona i Esclat i el centre comercial Mestre, als quals ben aviat se n’afegiran dos de 900 metres quadrats de la cadena de calçat i roba esportiva Sprinter i de la de mobles JYSK. A més, l’oferta està complementada per sengles restaurants de McDonald’s i Viena.

Per la seua part, els promotors de la nova zona comercial de Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners, segueixen amb la tramitació del projecte i han introduït diversos canvis per complir els condicionants exigits per la Generalitat. Ara, està pendent de passar de nou per la comissió territorial d’Urbanisme.

La llicència comercial per a Vallrufea caduca d’aquí a dos mesos El projecte  de centre comercial de Vallrufea necessitarà obtenir una nova llicència comercial de la Generalitat si finalment algun promotor n’assumeix la construcció i posada en marxa, ja que la que té concedida caduca el proper 21 de desembre. La llicència va ser atorgada el 21 de desembre del 2011 i tenia vigència per a un període inicial de tres anys més dos de pròrroga. Si en aquest termini no s’ha obert el centre, cosa que ara ja és materialment impossible perquè solament queden dos mesos i mig, el permís caducarà i en caldrà tramitar un altre. La llicència era per a un centre comercial de 21.058,53 metres quadrats en un edifici de tres plantes amb un total de disset locals. Els titulars continuen comercialitzant el projecte, batejat amb el nom de Gran Gardeny Shopping Center, i en un fullet reprodueixen el document de la llicència de la Generalitat, que aviat serà paper mullat.

Vista aèria de la major part de la zona d’expansió de Copa d’or.

Vista aèria de la major part de la zona d’expansió de Copa d’or.

tracking