SEGRE

POLÍTICA

Els lleidatans puntuen els seus ajuntaments amb un 6 i creuen que tenen poca

Un 33 per cent dels enquestats per l’ACM opina que només una minoria de polítics són honestos

Imatge del CAP de Balaguer. Els serveis sanitaris preocupen els veïns de les comarques de Lleida.

Imatge del CAP de Balaguer. Els serveis sanitaris preocupen els veïns de les comarques de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans puntuen els seus ajuntaments amb un 6,08 sobre deu, la segona millor nota per províncies a Catalunya al darrere de Girona. Aquesta valoració és superior a la dels anteriors governs locals (abans del maig del 2015), segons l’enquesta de l’Observatori de Política Municipal de l’Associació Catalana de Municipis, encara que és inferior a l’atorgada per la mitjana catalana (6,11). L’enquesta, efectuada aquest any a 1.200 catalans i 151 lleidatans, incideix especialment en la confiança que tenen en les institucions i conclou, en aquest punt, que el clima de confiança millora però, mentre que un 60% dels lleidatans preguntats diuen confiar molt o força en els seus ajuntaments, un altre 34,4% asseguren que es fien poc o gens dels governs locals.

En aquesta mateixa línia, el qüestionari de l’AMC incideix segons l’opinió del ciutadà sobre l’honestedat dels polítics i aquí conclou, per al cas de Lleida, que un majoritari 63,3% considera que als ajuntaments “hi ha alguns polítics corruptes, però la gran majoria són persones honestes”. Tanmateix, un altre 33,3% de lleidatans pensa a l’inrevés: “Als ajuntaments hi ha alguns polítics que són persones honestes que intenten treballar pel bé de tot el poble, però la gran majoria són corruptes.” En el conjunt de Catalunya, un 59,7% pensa que la majoria són honestos.

La majoria considera que els ajuntaments són les institucions que solucionen més problemes

Malgrat tot, el suport a l’administració local com la més pròxima és inqüestionable: un 58,4 per cent de lleidatans pensa que els ajuntaments són els que més han ajudat les persones i famílies amb dificultats i un altre 53,9 per cent creu que les lleis haurien de permetre que els consistoris es poguessin organitzar de la manera que considerin millor, la qual cosa implica una mica més d’autonomia.

L’ACM celebrarà la seua divuitena Assemblea i els seus trenta-cinc anys demà al municipi de Cornellà, en què assistirà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per clausurar l’acte.

Demanda de serveis a ancians i habitatge juvenil L’enquesta de l’ACM conclou també que les principals problemàtiques municipals a Lleida són el funcionament dels serveis sanitaris, els serveis per a la gent gran i l’accés a l’habitatge per als joves.

tracking