SEGRE

PREVENCIÓ INICIATIVA

Art contra la violència masclista a la comissaria dels Mossos

“Hem de lluitar contra aquesta xacra”, diu l’autora de l’exposició

María Elena Neira i dos caps dels Mossos, ahir davant l’exposició a la comissaria.

María Elena Neira i dos caps dels Mossos, ahir davant l’exposició a la comissaria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ciutadans que aquests dies van a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la ciutat de Lleida poden veure al vestíbul principal una exposició de pintura. És obra de María Elena Neira i té com a objectiu visibilitzar la lluita contra la violència masclista. Sota el títol Una altra vida és possible, l’autora pretén que “les dones que vagin a denunciar que són víctimes sàpiguen que no estan soles”.

Es tracta d’una quinzena de pintures en les quals, per exemple, es poden veure les ferides d’una dona al rostre després d’una agressió o com una mà de dona agafa el braç d’un home que té un ganivet. “Hem de lluitar contra aquesta xacra. En aquest país s’executen seixanta dones cada any”, destaca.

La mostra pretén que les víctimes que denuncien “sàpiguen que no estan soles”

L’autora defineix les obres com a “molt coloristes, intenses i fortes perquè causin impacte a les persones que les miren”. Mossos d’Esquadra i altres cossos policials reben a l’any una mitjana de 1.000 denúncies de violència de gènere a les comarques de Lleida. Tanmateix, els experts asseguren que només es tracta de la “punta de l’iceberg”. Precisament, divendres vinent s’iniciarà a l’Audiència Provincial de Lleida el judici contra un jove del barri de la Mariola que va confessar haver matat a trets la seua exparella el març del 2014. Fiscalia i acusació particular demanen que sigui condemnat a vint-i-cinc anys de presó.

tracking