SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Parlon, inflexible amb el ‘no’ a una investidura de Rajoy

La candidata a liderar el PSC defensa a Lleida que són autònoms del PSOE || Propugna la “política del carrer”

Parlon, ahir a Lleida entre Mònica Lafuente i Fèlix Larrosa.

Parlon, ahir a Lleida entre Mònica Lafuente i Fèlix Larrosa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vicesecretària del PSC i candidata a primera secretària del partit, Núria Parlon, va ratificar ahir a Lleida que els diputats del PSC votin en contra de la investidura de Mariano Rajoy, encara que el PSOE s’abstingui, perquè “som un partit autònom i federat al PSOE i a més ho revalidarem amb la militància, que estem convençuts que estaran a favor de no donar la presidència a Rajoy ni a un partit escatxigat per casos de corrupció”. La seua posició coincideix amb la de Miquel Iceta, amb qui es disputarà el lideratge del PSC en les primàries del 15 d’octubre vinent (vegeu més informació a la pàgina 25). En aquest sentit, Parlon va al·ludir a la “responsabilitat de la governabilitat” que reclamen des del PP amb referència que aquest partit també podria permetre formar un govern alternatiu.

En un acte a l’Orfeó Lleidatà davant de la militància socialista, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet va ressaltar que la seua proposta per liderar el PSC es basa en la “política del carrer”, no només als despatxos, i amb contacte constant amb les entitats socials, la qual cosa “ens farà recuperar vots que s’han decantat per altres forces més a l’esquerra”.

Diu que cal estar en contacte amb la gent i les entitats per recuperar els vots perduts

Abordar la relació “de convivència” entre Catalunya i Espanya és un altre dels punts clau del seu programa. Aposta per modificar la Constitució a través d’un debat amb la resta de forces polítiques per arribar a un plebiscit fins a un nou acord que s’adapti a les noves necessitats territorials, identitàries, socials i econòmiques. Així mateix, pel que fa a una hipotètica proclamació unilateral de la independència de Catalunya, Parlon va apuntar que no es pot contemplar com a viable.

Val a recordar que Núria Parlon i Miquel Iceta van empatar en la recollida d’avals (3.717), per la qual cosa es preveuen unes primàries força disputades.

Ros, Cunillera i Siurana signen per Iceta amb Borrell i MontillaL’alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, l’exdiputada Tere Cunillera i l’exalcalde Antoni Siurana són tres dels signants d’un manifest de suport a Miquel Iceta per a les primàries d’aquest partit. El document defensa la seua continuïtat per “garantir la força i l’estabilitat” del partit. Entre d’altres, el firmen l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l’expresident José Montilla, l’exministre Josep Borrell i l’alcalde de Tarragona. De Lleida, també figuren Agnès Pardell, José Crespín, Silveri Caro, Dante Pérez, Cristian Botija, Javier González, Javier Giménez i Miguel Perruca.

tracking