SEGRE

RELIGIÓ EQUIPAMENTS

Donant voltes a la mesquita

La nova junta del col·lectiu musulmà que resa al Palau de Vidre vol intensificar els contactes amb la Paeria per trobar una ubicació definitiva || El consistori està obert a col·laborar

Imatge de l’últim rés del ramadà d’aquest juliol passat, que va congregar milers de fidels al Palau de Vidre.

Imatge de l’últim rés del ramadà d’aquest juliol passat, que va congregar milers de fidels al Palau de Vidre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat musulmana del carrer del Nord, que resa des de fa quatre anys al Palau de Vidre després que la Paeria tanqués el 2010 la mesquita per excés d’aforament, ha renovat recentment la junta i encara aquesta nova etapa amb un objectiu clar: intensificar els contactes amb la Paeria per buscar una ubicació idònia per construir, una vegada per sempre, una mesquita en condicions. Així ho va explicar Laatabi, el nou president de la junta, que va subratllar que “volem fer-ho en completa sintonia amb l’ajuntament i els veïns per evitar problemes i contribuir al benestar de la societat”.

En aquest sentit, tenen previst sol·licitar una reunió amb representants de la Paeria quan tinguin validada tota la documentació de la constitució de la nova junta. Com a projectes de futur quan la nova mesquita sigui una realitat, Laatabi va manifestar el desig d’organitzar activitats obertes a tots els lleidatans per explicar què és l’islam i fer classes d’àrab, “encara que el prioritari és buscar un solar que compleixi tots els requisits”, va insistir.

La presidenta de l’associació veïnal de Cappont, Veni Ros, va subratllar que mai han tingut cap problema amb la comunitat musulmana que prega als Camps Elisis, encara que va assenyalar que el Palau de Vidre podria utilitzar-se com a pavelló per allotjar “activitats multitudinàries que per motius d’espai no podem celebrar al local social”.

Per això, va celebrar la bona disposició de la nova junta de la comunitat musulmana d’accelerar el procés de recerca d’un solar i els va citar a una reunió amb l’associació de veïns per fomentar la convivència i traslladar-los les inquietuds veïnals.

Per la seua part, el tinent d’alcalde Joan Gómez va ratificar el compromís de la Paeria de buscar una solució a la problemàtica i va apuntar que preveuen reunir-se amb els portaveus musulmans al novembre. També va apuntar que les ubicacions que els havien proposat no complien els requeriments tècnics. S’ha de recordar que al maig la comissió d’Urbanisme va aprovar per unanimitat una proposta per iniciar els tràmits procedents amb els musulmans per buscar una alternativa definitiva a l’ús del Palau de Vidre com a mesquita.

Carpa a l’antiga hípica de Cappont al maig i al setembreDos vegades a l’any, coincidint amb la festa major de Sant Anastasi (maig) i la Fira de Sant Miquel (setembre), la comunitat musulmana habilita una carpa a l’antiga hípica de Cappont per resar, ja que el Palau de Vidre s’utilitza per a actes festius. De fet, aquest divendres encara hi van pregar perquè el pavelló no estava completament lliure. Els fidels critiquen les males condicions de la carpa, ja que quan plou hi entra aigua i la zona d’aparcament esdevé un fangar.

Imatge de l’últim rés del ramadà d’aquest juliol passat, que va congregar milers de fidels al Palau de Vidre.

Imatge de l’últim rés del ramadà d’aquest juliol passat, que va congregar milers de fidels al Palau de Vidre.

tracking