SEGRE

ESGLÉSIA CONSERVACIÓ

El capítol demanarà a Agricultura la seua posició respecte a les cigonyes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i un representant del capítol de la Catedral de Lleida sol·licitaran una reunió amb la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, per conèixer el seu posicionament sobre els nius de cigonyes i sobre com han d’actuar les entitats quan aquestes aus posin en risc la preservació d’un bé d’interès nacional com és la Catedral Nova. Aquest va ser un dels acords al qual van arribar durant la reunió del capítol de la Catedral celebrada ahir, segons van explicar a aquest diari fonts d’aquest organisme religiós.

Així mateix, respecte als nius que de nou coronen les torres i contraforts de l’església, Espinosa va manifestar que esperen una resposta de la conselleria a la sol·licitud per poder retirar-los i continuar amb les tasques de manteniment del sistema de bandes de poc voltatge instal·lat l’any passat per evitar que les aus els facin una altra vegada. Fonts del bisbat van subratllar que la retirada ve motivada pels desperfectes que ocasiona la presència de les cigonyes als edificis, sobretot per la brutícia que generen.

Les actuacions davant dels nius d’aquestes aus acostumen a suscitar polèmica entre l’església i les entitats ecologistes. Sense anar més lluny, dijous passat se’n va retirar un de grans dimensions de l’església Santa Maria de Gardeny, ubicada a la plaça de l’Exèrcit, la qual cosa va provocar les crítiques d’Ipcena.

tracking