SEGRE

ENTITATS INICIATIVA

Els deu ‘manaments’ del civisme

L’associació de veïns de la Mariola impulsa una campanya de conscienciació per millorar la convivència al barri || “Respectar la gent gran per damunt de tot”, una de les consignes

El president de l’entitat va repartir ahir cartells pel barri i va explicar la campanya a alguns veïns.

El president de l’entitat va repartir ahir cartells pel barri i va explicar la campanya a alguns veïns.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació de veïns de la Mariola distribueix i penja cartells als comerços i equipaments del barri que insten a seguir deu regles per aconseguir un barri més net, respectuós i sense conflictes. És la nova campanya que impulsa l’entitat per intentar reconduir l’actual situació de constants queixes veïnals a causa de problemes de convivència i d’actituds incíviques (la majoria per excés de soroll) d’alguns veïns.

Així, entre els deu manaments del civisme, l’entitat veïnal destaca especialment el de “respectar les persones grans per damunt de tot”. I és que com recorda el seu president, Víctor Ruiz, són els més vulnerables i “hem d’evitar que els veïns de tota la vida acabin marxant de la Mariola”.

Les altres directrius que proclama la campanya són “respectar-se a un mateix; respectar el descans dels teus veïns; no embrutar els carrers; tracta el teu barri com casa teua; no facis als altres el que no vulguis per a tu; el barri no és només teu; les voreres i places són per a les persones; ajuda i t’ajudaran; i, feu aquests deu passos i ho agrairan”.

Per la seua banda, Ruiz subratlla que l’ajuntament s’ha bolcat amb el barri i ha reforçat les brigades de neteja, “però no poden ni han d’arribar a tot, és qüestió de fer canviar la mentalitat dels veïns que el barri és de tots i que hem de respectar-nos els uns als altres i respectar els equipaments”.

Al llarg dels propers dies, tenen previst intensificar la distribució de cartells i fullets amb l’esperança que cali el missatge i serveixi per reduir els avisos als cossos policials relacionats amb aldarulls.

“No disposem de gaire pressupost, perquè part de la subvenció de la Paeria l’hem dedicat a sufragar deutes, però l’important és fer pinya”, va sentenciar.

Festa de tardor de cara a recuperar la festa majorVíctor Ruiz va manifestar ahir que cada vegada veuen més a prop poder recuperar la festa major del barri, que fa nou anys que no celebren per la falta de pressupost i que solia programar-se després de la revetlla de Sant Joan. En aquesta mateixa direcció, i amb l’objectiu de reforçar l’esperit festiu del barri, han preparat per dissabte que ve, dia 15 d’octubre, una jornada que han batejat com a Festes de la tardor. Serà a la plaça Riu Flamisell i es preveu un sopar popular amenitzat per música i precedit per una master class de zumba.

tracking