SEGRE

educació

Aquestes són les raons de les famílies contra les revàlides

Pares de Ceapa creen un decàleg a favor de la vaga

Una aula d'un col·legi

Aula buidaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes, majoritària a l’Escola Pública, ha escrit un decàleg de raons per secundar la vaga convocada per al proper dia 26 en contra de les proves finals o revàlides que fixa la Lomce per a Secundaria i Batxillerat.

Aquestes associacions han demanat que es "buidin les aules" per aconseguir que es deroguin les revàlides ja que, del contrari, s’hauran de dur a terme i, segons la seua opinió, "generen indefensió i inseguretat jurídica a  l’alumnat".

La norma fixa que aquestes proves s’han d’aplicar per primera vegada al final d’aquest curs en quart d’ESO i segon de Batxillerat; caldrà superar-les per obtenir els títols corresponents i accedir a la Universitat.

Tanmateix, només serà necessari aprovar-les per aconseguir el títol a partir del curs 2017-2018.

La Ceapa ha explicat en el seu decàleg, en primer lloc, que està en contra d’aquestes avaluacions perquè responen a "un model pedagògic arcaic", basat en "una successió contínua d’exàmens configurats com a barreres que pretenen impedir a la quantitat més gran possible d’alumnat que pugui exercir el dret a l’educació".

En segon lloc, les revàlides provocaran que una bona part de l’alumnat, encara que tingui tots els ensenyaments superats, "quedi fora del sistema educatiu, sense títols a què té dret".

"Deslegitimen al docent", "Són realitzades per persones alienes als nostres fills i filles", "Els neguen una titulació als nostres estudiants", "Frenen l’accés al Batxillerat i a la Uiversitat", "Estan qüestionades per tota la comunitat educativa", són altres punts del decàleg.

Els pares també argumenten que les revàlides "Busquen un negoci per a uns quants", "Són precàries i sense temps de preparació".

Finalment, la Ceapa ha destacat que s’ha de lluitar per l’educació dels fills i ha instat la resta de pares a tenir una bona resposta a la pregunta "què vas fer tu per evitar-ho?".

tracking