SEGRE

successos

Empresonat un jove detingut divuit vegades per robatori

Diumenge va ser arrestat per forçar una vintena de trasters a Prat de la Riba, Agustins, Henry Dunant i Baró de Maials

Imatge del carrer Agustins, al barri de Cappont

Empresonat un jove de vint anys detingut divuit vegades per robatoriItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida en funcions de guàrdia va decretar ahir al migdia l’ingrés a la presó sense fiança per a J.R.B., un jove lleidatà acusat de ser l’autor d’una nova onada de robatoris a trasters. Es dóna la circumstància que amb tot just 20 anys presenta un ampli currículum, ja que li consten unes altres 17 detencions anteriors, un total de 23 causes penals per delictes de robatori amb força i ha estat diversos mesos empresonat. El jove va ser detingut diumenge pels Mossos d’Esquadra i ahir va passar a disposició. La fiscalia va demanar l’ingrés a la presó esgrimint que “amb aquesta mesura s’intenta pal·liar el risc que l’investigat cometi nous delictes contra la propietat (...), no estudia ni treballa i ha fet d’aquest mitjà il·lícit la seua forma de vida”.

La policia autonòmica l’acusa en aquesta última detenció de 18 robatoris amb força en trasters d’edificis situats als carrers Prat de la Riba, Baró de Maials, Agustins i Henry Dunant. Els investigadors ja li seguien la pista després que el mes de setembre passat quedés en llibertat amb càrrecs després de ser detinguts per una altra onada de robatoris similars. Pel que sembla, el jove va marxar de la ciutat durant unes setmanes però va tornar a començaments de mes. Durant el període que va estar fora, els Mossos no van registrar cap denúncia. Tanmateix, la setmana passada van tornar a rebre denúncies de furts en trasters.

Els investigadors van trobar empremtes dactilars als trasters que eren de J.R.B i també se’l reconeixia a les imatges captades per les càmeres de seguretat, segons van informar fonts properes al cas. El seu modus operandi sempre és el mateix: accedir a l’interior dels immobles, forçar només els trasters i emportar-se aquells objectes que tenen valor al mercat negre. Així, per exemple, hauria sostret diverses bicicletes, eines de bricolatge com trepants i fins i tot robots de neteja i de cuina.

tracking