SEGRE

INFRAESTRUCTURES FAUNA

Endesa comença el buidatge del canal de Seròs per al seu manteniment

Operaris rescaten les espècies autòctones

Un moment dels treballs de buidatge ahir al canal.

Un moment dels treballs de buidatge ahir al canal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Endesa va iniciar ahir al matí els treballs de buidatge periòdic del canal de Seròs per realitzar treballs de manteniment i de millora. Es tracta d’una intervenció que se suma al buidatge i a la neteja del canal de Balaguer, en uns treballs que es van iniciar la setmana passada. Aquesta actuació al canal de Seròs es realitza cada dos anys i està previst que tingui una durada d’unes cinc setmanes, al voltant d’uns quaranta dies. L’operatiu suposa la paralització de la central hidroelèctrica de Seròs.

El cabal va començar a disminuir ahir al matí després del tancament de les comportes a la ciutat de Lleida. “El subministrament elèctric que falta es compensarà amb l’energia que generin altres centrals”, va explicar Pepe Conesa, responsable d’Obra Civil de l’UPH Ebre-Pirineu.

Està previst millorar el revestiment de formigó del canal, així com les juntes de dilatació i el control de filtracions. A més, es retiraran sediments acumulats i es rehabilitaran les obres de drenatge existents al llarg del seu traçat.

Paral·lelament, es du a terme un control dels peixos que allotja, que suposa rescatar les espècies autòctones i eliminar les considerades invasores. També és possible que es trobin a l’interior vehicles abandonats o implicats en il·lícits. La conducció, de 27,4 quilòmetres de llargada, transcorre pels termes municipals de la ciutat de Lleida, Albatàrrec, Montoliu, Sudanell, Torres de Segre i Aitona. Les mesures s’inclouen dins del pla de la companyia que té per objectiu mantenir en òptim estat les seues instal·lacions a tot el territori.

tracking