SEGRE

HABITATGE SERVEIS SOCIALS

La PAH es mobilitza per una mare i la seua filla que seran desnonades dijous

No tenen papers ni on anar, però la Paeria assegura que li donarà allotjament alternatiu

Sandra, en primer pla, amb activistes de la PAH al local de l’entitat, que ahir celebrava assemblea.

Sandra, en primer pla, amb activistes de la PAH al local de l’entitat, que ahir celebrava assemblea.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida s’ha mobilitzat per reclamar als serveis socials suport per resoldre el cas de Sandra, una dona nigeriana que viu a Lleida des de fa tres anys (tretze a Espanya) i que dijous serà desnonada del pis de lloguer al costat de la seua filla de 10 anys.

“No tinc diners per pagar el lloguer i vaig demanar que el rebaixessin, però no ho van acceptar. No sé què fer ni on aniré”, explicava ahir, visiblement afectada, entre sanglots. Sandra i la seua filla no tenen papers, ja que no va poder renovar-los en el seu dia, la qual cosa agreuja la seua situació. A més, recentment va ser víctima d’una estafa amb un contracte fals.

“Volem que l’ajuntament doni solucions i que no esperin al dia abans del desnonament. Només ofereixen allotjament puntual per a uns dies i després abandonen la gent. Menteixen quan diuen que hi ha pisos disponibles”, va afirmar un portaveu.

A més a més, van criticar que els serveis socials no ofereixin solucions a persones sense papers.

Fonts municipals van assegurar que la Paeria treballa en aquest cas des de fa dies i que ha informat l’afectada de la possibilitat d’acollir-se al protocol d’execucions hipotecàries per ajornar-lo, però no els consta que ho hagi fet.

“No obstant, l’ajuntament està fent ja les gestions perquè aquesta persona compti amb un allotjament alternatiu per a ella i la seua filla, que tindrà segur si és desnonada”, van afirmar, i van afegir que la nena té garantides l’escolarització, el menjador i ajuda per a material.

L’Audiència confirma la multa de 150 euros per okupar un bancL’Audiència de Lleida ha ratificat la condemna a cinc activistes de la PAH, que hauran de pagar una multa de 150 euros per haver okupat una oficina de Catalunya Caixa a la plaça Sant Joan durant tres dies el novembre passat. La sala ha rebutjat el recurs presentat per la defensa dels acusats i en ratifica així la sentència del jutjat d’instrucció 2 de Lleida, que va condemnar cinc dels catorze activistes jutjats a l’estar-se a l’oficina fora de l’horari d’obertura al públic en contra de la voluntat del titular. L’okupació es va fer per reclamar solucions per a tres casos de desnonament i els condemnats defensaven que només esperaven una negociació que no va arribar mai, però que no van danyar l’oficina. De moment, segons la PAH, aquesta és l’única condemna d’aquestes característiques contra activistes antidesnonaments a Ponent.

tracking