SEGRE

EQUIPAMENTS INICIATIVES

Museu del còmic al Barri Antic

A concurs les obres als baixos d’un edifici de pisos socials de Cavallers || Projecte per mirar de revitalitzar el barri, al costat del parador i un viver d’emprenedors a la casa de fusta

La Casa del Dibuix i del Còmic està prevista als baixos d’aquest edifici de pisos socials de Cavallers.

La Casa del Dibuix i del Còmic està prevista als baixos d’aquest edifici de pisos socials de Cavallers.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Empresa Municipal d’Urbanisme ha tret a concurs les obres per habilitar l’espai que acollirà la Casa del Dibuix i del Còmic, prevista a la planta baixa de l’edifici d’habitatges socials de Cavallers 27-29. El local ha estat buit des de la seua contrucció el 2008 i la Paeria espera que aquest museu, que impulsa juntament amb el col·lectiu de dibuixants de Lleida i es nodrirà de llegats de fons de col·leccionistes, ajudarà a dinamitzar el Centre Històric. El pressupost de licitació és de 101.674 euros més 21.351 euros d’IVA i el termini de presentació d’ofertes finalitza el proper dia 21. El tinent d’alcalde i regidor del Barri Antic, Fèlix Larrosa, va explicar que estudiants de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol van dissenyar l’espai en el marc d’una assignatura d’interiorisme i, sobre la base dels diferents projectes creatius, els arquitectes municipals han redactat un projecte executiu. Aquests baixos han estat sempre buits i actualment hi ha alguns murs amb humitats, que seran reparades. El termini d’execució de les obres és de dos mesos i la regidoria de Cultura s’encarregarà de la dinamització de l’espai, en el qual es preveu fer exposicions, presentacions i tallers formatius, va indicar Larrosa.

El museu del còmic se sumarà a un altre projecte en licitació en un altre espai públic de Cavallers: la rehabilitació de la casa de fusta que va acollir una botiga Desigual i que ara serà un viver d’emprenedors creatius. A més, la conversió del Roser en un parador nacional de turisme encara la fase final, ja que està previst concloure les obres a final d’any.

El museu acollirà exposicions, però també presentacions i tallers formatius

Els veïns del Centre Històric elogien que s’impulsin projectes que atreguin persones de manera permanent (vegeu el desglossament). Larrosa va coincidir que la clau per a la dinamització social, econòmica i cultural del Centre Històric és la “continuïtat”. “Les accions puntuals són molt importants, però hem de generar activitat en el dia a dia”, va apuntar. Va remarcar que treballen també en millores urbanístiques i en la rehabilitació d’habitatges.

Per la seua banda, la Plataforma per a la Dignificació del Pla de l’Aigua ha convocat per dilluns vinent una assemblea per tal de debatre sobre les “problemàtiques que patim els veïns i comerciants”.

“El que ens fa falta és que hi vingui gent”La presidenta dels veïns i comerciants del Barri Antic, Cristina Armengol, va afirmar que iniciatives com aquestes són necessàries per revitalitzar la zona. “El que ens fa falta és que hi vingui gent. Però no només un dia. Necessitem continuïtat”, va assenyalar, i va afegir que “tenim comerç i restauració, i ja era hora que hi hagués també equipaments com aquests”.

La Casa del Dibuix i del Còmic està prevista als baixos d’aquest edifici de pisos socials de Cavallers.

La Casa del Dibuix i del Còmic està prevista als baixos d’aquest edifici de pisos socials de Cavallers.

tracking