SEGRE

urbanisme

La Paeria enderroca una casa okupada a La Bordeta

La declara en ruïna i ofereix a les quatre persones que hi vivien des de fa quatre anys allotjar-se a l’alberg Jericó

Membres de la família desallotjada i els treballs d'ensorrament.

La Paeria esfondra una casa okupada a La BordetaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria està fent caure aquest dijous una casa de propietat bancària als afores de La Bordeta que havia declarat en ruïna i en la que hi vivia des de fa quatre anys una família composta per quatre persones, tots adults.

L’ajuntament ha ofert als ocupants de l’habitatge allotjar-se temporalment a l’hostal Jericó, però la família prefereix quedar-se en una tenda de campanya que ha instal·lat a la mateixa finca on estan tirant l’edifici. Enrique Jiménez, el cap de la família ocupant, considera que la casa no era ruïnosa i assegura que no tenen feina ni cobren cap ajuda. Afirma que no molestaven ningú ni havien tingut cap problema amb els veïns.

Josep Roigé, de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya, ha explicat que aquesta família és “indocumentada”, per la qual cosa treballaran perquè obtinguin la documentació i puguin accedir a la sanitat i els serveis socials.

Per la seua part, Paco Salazar, president de l’Associació Futur, ha justificat que famílies gitanes sense recursos “gairebé es vegin obligades a okupar” i ha reclamat un projecte global d’integració en el que participin totes les famílies afectades, entitats gitanes, l’associació de veïns de La Bordeta i l’administració. Salazar considera que el primordial és que aquestes famílies aconsegueixin una feina i ha criticat l’actitud de la presidenta veïnal, “que vol desterrar els gitanos del barri, quan no ho pot fer,”

Els treballs d'esfondrament de la casa a la Bordeta.

La Paeria esfondra una casa okupada a La BordetaItmar Fabregat

Casa ensorrada a la Bordeta

Casa ensorrada a la BordetaItmar Fabregat

tracking