SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

La defensa ofereix una pena de 17 anys de presó pel crim de la Mariola

El judici comença avui amb l’elecció del jurat

Imatge d’arxiu de l’acusat, al centre, durant la reconstrucció del crim fa un any.

Imatge d’arxiu de l’acusat, al centre, durant la reconstrucció del crim fa un any.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La defensa de Pastor José Romero, l’assassí confés de la seua parella, Mónica Pérez García, el 30 de març del 2015 a la Mariola, està intentant arribar a un acord amb les parts, a les quals ofereix una pena de 17 anys de presó. La proposta arriba quan s’inicia avui el judici a l’Audiència Província de Lleida amb l’elecció del jurat popular que jutjarà el jove de 32 anys. En els seus escrits d’acusació, tant la Fiscalia com la família de la víctima, representada per l’advocat Xavier Prats, sol·liciten un total de 25 anys de presó, desglossats en 20 anys per un delicte d’assassinat, tres per maltractament habitual i dos més per tinença il·lícita d’armes. L’acord proposat per la defensa, segons fonts judicials, rebaixaria la pena d’assassinat a 16 anys i a un de la de tinença il·lícita d’armes, sense cap càstig pels maltractaments.

Sobre això, l’acusació particular, exercida pels pares de Mónica Pérez, va remarcar ahir a aquest diari que el que persegueix aquesta part és el compliment íntegre de la pena que li sigui imposada a l’acusat, al considerar que la instrucció ha acreditat el desig de Romero d’acabar amb la vida de la víctima.

Tant Ministeri Fiscal com acusació particular sol·liciten 25 anys de presó per assassinat i mals tractes

D’altra banda, la defensa de l’acusat ja ha consignat al jutjat 5.000 euros i un pis propietat de l’assassí confés en concepte d’indemnització que obrarien com a atenuant de la condemna imposada a l’intentar reparar el dany causat.

Està previst que després de l’elecció avui del jurat popular el judici es reprengui dilluns amb la declaració de l’acusat i es preveu que les declaracions s’allarguin fins dimecres. Els fets van ocórrer el 30 de març del 2015, quan Romero va disparar dos trets per l’esquena a Mónica en ple carrer.

tracking