SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Cinc homes i quatre dones jutjaran l’assassí de la Mariola

Seleccionat el jurat popular en el judici contra l’acusat de matar la seua parella el març del 2015 || L’autor confés declararà dilluns a l’Audiència Provincial

L’assassí confés, Pastor José Romero, en la reconstrucció del crim fa un any.

L’assassí confés, Pastor José Romero, en la reconstrucció del crim fa un any.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cinc homes i quatre dones formaran part del jurat popular que jutjarà Pastor José Romero, l’assassí confés de Mónica Pérez el març del 2015. L’Audiència Provincial de Lleida va celebrar ahir el primer dia de judici, amb la selecció del jurat, en la qual un home i una dona seran suplents, i es reprendrà dilluns vinent amb la declaració de l’acusat. La Fiscalia i l’acusació particular sol·liciten una pena de vint-i-cinc anys de presó per un delicte d’assassinat, maltractaments habituals i tinença il·lícita d’armes, però les parts negocien un acord que rebaixaria la condemna a disset anys.

De moment, les parts van seleccionar ahir els nou ciutadans que exerciran com a jurat. La Fiscalia i l’acusació particular van exercir el seu dret a excloure quatre persones i les preguntes es van centrar en l’interès a participar com a jurat en el judici i en si tenien relació amb les parts o amb el barri de la Mariola. Els membres del jurat finalment elegits, molts de fora de la ciutat de Lleida, tenen una edat d’entre 34 a 61 anys.

La defensa de l’acusat al·lega drogoaddicció i reparació del dany per rebaixar la pena de presó

Una vegada seleccionat el jurat, la vista oral es reprendrà dilluns vinent amb la declaració de Pastor José Romero, de 32 anys, acusat d’acabar amb la vida de la seua parella, de 24, i mare dels seus dos fills, disparant-li dos trets per l’esquena després que aquesta decidís acabar amb la relació.

Els fets van tenir lloc el 30 de març del 2015, al portal de l’habitatge de la parella. Aquest fet fa que les acusacions considerin que és culpable d’un delicte d’assassinat i no d’homicidi, com pretenia la seua defensa.

Per la seua banda, les parts personades –Fiscalia, acusació particular, Generalitat i defensa– estan negociant un acord que podria rebaixar la pena a disset anys, setze per assassinat i un per tinença il·lícita d’armes. L’acord inclouria els atenuants de drogoaddicció i reparació del dany, després que l’acusat consignés aquesta mateixa setmana al jutjat 5.000 euros i un pis per a la família de la víctima.

L’acusació particular, exercida pels pares de Mónica Pérez i representada per l’advocat Xavier Prats, de Prats Advocats, exigeix el compliment íntegre de la pena, un extrem al qual no es tanca la defensa, que és exercida per Joan Argilés. Està previst que el judici s’allargui fins dimecres.

tracking