SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Nova demanda de familiars per la tragèdia de Germanwings

Consideren que els metges que tractaven el pilot i la companyia són responsables del succés || La família del veí de Lleida mort, pendent de la indemnització

Imatge d’arxiu dels equips de rescat mentre treballen al lloc de la catàstrofe aèria.

Imatge d’arxiu dels equips de rescat mentre treballen al lloc de la catàstrofe aèria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Familiars de les víctimes de l’avió de Germanwings que va estavellar contra els Alps francesos el copilot Andreas Lubitz, el 2015, exigeixen l’obertura d’un nou sumari contra Lufthansa, la matriu d’aquesta aerolínia alemanya de baix cost. Segons va informar ahir el setmanari Der Spiegel, els advocats d’un grup de persones pròximes a les víctimes han presentat una altra demanda davant de la fiscalia de Düsseldorf, fonamentada en el fet que tant els metges que tractaven al pilot com la companyia aèria tenen part de responsabilitat en l’ocorregut. En el sinistre, en el qual van morir 150 persones, va morir Maurice Yaya Kobina, un veí de Lleida de 42 anys. L’advocat de la família de Maurice, Xavier Prats, va afirmar ahir que “desconeixem els extrems d’aquesta nova demanda però la família no s’hi sumarà perquè el que desitja és tancar com més aviat millor el procés”. En aquests moments estan tancant l’acord per al total de la indemnització. Només han cobrat els 50.000 euros que Lufthansa va anunciar després de la tragèdia.

Quant a la tragèdia, s’ha de recordar que Lubitz tenia un ampli historial de problemes psíquics i tendències suïcides quan va estavellar l’aparell que cobria la ruta entre Barcelona i Düsseldorf (Alemanya) amb 150 persones a bord, el 24 de març del 2015, dia en què estava de baixa mèdica. “És absolutament inacceptable que una companyia aèria internacional tingui com a pilot algú en una situació psíquica tan desastrosa com Andreas Lubitz”, argumenta l’alemany berlinès Roland Krause, després d’aquesta nova demanda presentada. Els metges de Lufthansa van considerar el copilot apte per volar, malgrat que constava que patia transtorns visuals. D’acord amb Der Spiegel, els advocats imputen, a més, homicidi per negligència a un psiquiatre, que va receptar a Lubitz medicaments contra la depressió una setmana abans de la catàstrofe sense assegurar-se degudament que la companyia n’estava al corrent. Lubitz va estavellar l’aparell de Germanwings aprofitant l’absència momentània del pilot, a qui va bloquejar la porta d’accés a la cabina després de quedar-se sol a l’interior.

Segons es va revelar després de la tragèdia, Lubitz havia passat els últims anys per unes 40 consultes mèdiques per diversos trastorns psíquics i depressions, tenia tendències suïcides i el dia de la catàstrofe estava de baixa mèdica, però ho havia ocultat als seus superiors. De les 150 persones que viatjaven a bord de l’avió, 47 eren de nacionalitat espanyola.

tracking