SEGRE

ECONOMIA ORDENANCES FISCALS

Els veïns de l'Horta de Lleida demanen a la Paeria bonificacions de l'IBI de fins al 50%

Plantegen aquesta ajuda per als pagesos jubilats que viuen en aquesta zona i del 10% per als que estan en actiu || També un 20-30% per als que tinguin una torre però no es dediquin al camp

Vista aèria d’una de les partides que conformen l’Horta de Lleida.

Vista aèria d’una de les partides que conformen l’Horta de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAV) demanarà a la Paeria bonificacions d’entre el 10% i el 50% en l’IBI per als residents en aquesta zona de la ciutat.

El president de la comissió, Salvador Solsona, va detallar que proposen una bonificació del 10% per als pagesos que viuen i treballen a les partides de l’Horta; d’un 20% o un 30% per a les persones que tenen una casa a la zona però que no es dediquen a l’activitat agrària o ramadera, i d’un 50% per als residents que havien sigut agricultors i ara estan jubilats. Solsona va indicar en aquest sentit que van acordar presentar a la comissió territorial de l’Horta aquesta petició perquè la tramitin de cara a les ordenances fiscals de l’any vinent, que es debatran en el ple de la Paeria d’aquest mes.

Proposaran a la comissió territorial que elevi la seua proposta al govern municipal per debatre-la

Les ordenances fiscals vigents aquest any inclouen la possibilitat de sol·licitar una bonificació del 10% per als habitatges en sòl rústic de l’Horta sempre que els propietaris siguin titulars d’una explotació agrícola o ramadera annexa, que proporcioni més del 50% dels ingressos familiars (acreditant-ho a través de la declaració de la renda). Per a les ordenances del 2017, el govern municipal, que està en minoria, planteja la congelació de l’IBI i de la resta de les taxes municipals, així com la creació d’una nova taxa per a les operadores de telefonia mòbil, tal com va avançar aquest diari. Argumenta que l’IBI suposa la part més important dels ingressos de l’ajuntament, mentre que l’oposició està a favor majoritàriament d’una rebaixa d’aquest impost. D’altra banda, el president de la comissió de l’Horta de la FAV va assenyalar que demanaran a la Paeria que la concessionària Ilnet utilitzi una màquina especial de què disposa per netejar els marges dels camins, que consta d’un tractor i una desbrossadora.

Solsona considera, en aquest sentit, que aquesta màquina hauria d’estar activa sempre, per anar repassant els vuit-cents quilòmetres de camins de les partides.

tracking