SEGRE

BARRIS ASSEMBLEA

Constaten assetjament de dones al Centre Històric

Els veïns també denuncien inseguretat i falta de llum

Moment de l’assemblea veïnal celebrada ahir.

Moment de l’assemblea veïnal celebrada ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Durant aquest estiu, la Plataforma del Pla de l’Aigua del Centre Històric ha rebut sis queixes d’assetjament sexual a dones en diferents zones del barri, una de les quals la van denunciar a la Guàrdia Urbana al poder identificar els suposats assetjadors. De fet, el problema de la inseguretat va ser un dels temes centrals de l’assemblea veïnal que es va celebrar ahir per posar en comú les queixes i propostes per millorar la convivència al Centre Històric. En aquest sentit, el portaveu de l’entitat, Josep Maria Muñoz, va instar els veïns a denunciar als cossos policials les faltes administratives que detectin al barri per deixar constància dels problemes que hi ha, “després de comprovar que presentar una queixa a la Paeria no fa efecte”.

La falta de llum en zones com la falda de la Seu Vella o el carrer Sant Andreu, els prostíbuls il·legals als carrers Cavallers i Gairoles o l’excés de soroll són altres de les queixes més freqüents que van exposar la trentena de veïns que van participar en la reunió celebrada al local de plaça l’Ereta, a la qual també van acudir regidors de CiU, ERC, Partit Popular i el Comú i altres representants d’entitats del barri. “Fa quaranta anys que visc al barri i m’he vist obligada a col·locar reixes a les finestres perquè no estem tranquils. Fins i tot m’han assetjat pel carrer o m’insulten quan els demano que no facin tant soroll”, va explicar una veïna. “Al final aconseguiran que ens n’hàgim d’anar de les nostres cases”, va assenyalar una altra. Entre les alternatives per millorar el barri van demanar més presència policial i recuperar l’oficina de la Guàrdia Urbana per facilitar les denúncies i les actuacions policials.

Demanen que els educadors actuïn més al carrer per mediar

La Plataforma del Pla de l’Aigua va reiterar ahir la necessitat que els educadors i treballadors socials actuïn més al carrer per mediar, educar i fer un seguiment dels casos conflictius i de les persones que causen els problemes de convivència al Centre Històric. “El barri és de tots i el que falta és més convivència i respecte”, va explicar Josep Maria Muñoz.

En aquest sentit, ahir es va acordar fer reunions mensuals obertes a les altres entitats del barri per tractar els problemes de convivència i buscar solucions entre tots. La pròxima es va fixar per al 7 de novembre. Així mateix, membres de la plataforma van oferir acompanyament als veïns per posar denúncies a la Guàrdia Urbana

Moment de l’assemblea veïnal celebrada ahir.

Moment de l’assemblea veïnal celebrada ahir.

tracking