SEGRE

EDUCACIÓ AVALUACIÓ

Ensenyament canvia les notes numèriques a Primària per noves sigles i elimina el 'bé'

A final de curs, els col·legis hauran d’avaluar els alumnes amb NA (no-assoliment), AS (assoliment satisfactori), AN (assoliment notable) i AE (assoliment excel·lent) || Normativa de la Generalitat

La reunió de directors de centres amb Ensenyament es va fer a L’Amistat de Mollerussa.

La reunió de directors de centres amb Ensenyament es va fer a L’Amistat de Mollerussa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A final de curs, els butlletins de notes dels alumnes de Primària ja no contindran notes numèriques (del 0 al 10) o els clàssics “notable” o “excel·lent”, com fins ara. I és que els col·legis hauran de canviar llavors la nomenclatura d’avaluació, en aplicació d’una normativa del departament d’Ensenyament aprovada al juny que es basa en l’aprenentatge per competències i determina que les noves qualificacions seran les següents: NA (no-assoliment, que equival a un suspens), AS (assoliment satisfactori, el que ara és un 5 o un 6), AN (assoliment notable, un 7 o un 8) i AE (assoliment excel·lent, un 9 o un 10). Aquesta nova manera d’avaluació, per tant, elimina la qualificació de , equivalent al 6.

Les escoles podran mantenir, si volen, les notes actuals durant el curs, però a l’informe final ja hauran d’utilitzar el nou sistema, va indicar el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés. Així ho van explicar ahir a Mollerussa als directors i caps d’estudi de les escoles de Lleida, en una reunió en què va participar la directora general d’Educació Infantil i Primària, Carme Ortoll.

Directors i caps d’estudi de les escoles de Lleida van rebre ahir instruccions sobre el tema

Es tracta de l’enèsim canvi en la nomenclatura de qualificació dels alumnes, que ha passat dels tradicionals “insuficient, suficient, bé, notable i excel·lent” als “necessita millorar i progressa adequadament”, als números i ara a les noves sigles. Directors van assenyalar que ara hauran d’informar d’aquesta modificació de les notes la resta del claustre docent i els pares.

El document d’Ensenyament determina que l’avaluació dels processos d’aprenentatge serà “contínua i global i preveurà l’observació sistemàtica de l’assoliment dels objectius educatius, integrarà les valoracions de tots els àmbits”.

Per exemple, directors consultats van indicar que dins de la competència lingüística, la comprensió lectora i l’expressió oral. L’ordre afegeix que l’avaluació “tindrà una visió globalitzada dels processos d’aprenentatge al llarg de l’etapa i se centrarà en el desenvolupament i la consolidació de les competències bàsiques”. A més, apunta que és necessari que “els alumnes coneguin prèviament els objectius i els criteris d’avaluació de les seues activitats” i preveu incorporar també mecanismes d’autoavaluació dels mateixos estudiants.

Formació a docents per impulsar l’educació inclusiva Ensenyament va explicar ahir als directors i caps d’estudi de l’escoles de Primària de Lleida el seu pla per impulsar l’educació inclusiva, és a dir, integrar al màxim a l’aula ordinària tant els alumnes amb dificultats d’aprenentatge com els que tenen altes capacitats. Amb aquest objectiu, formarà durant aquest curs els docents que tenen l’especialitat d’educació especial amb la idea d’optimitzar els recursos humans existents i per atendre de la manera més individualitzada possible aquest tipus d’estudiants. Per exemple, el departament preveu que s’especifiqui en totes les assignatures si l’alumne necessita un pla individualitzat.

tracking