SEGRE

LEGISLACIÓ BALANÇ

Inspeccionen 48 tallers mecànics i detecten gairebé cent irregularitats

La Guàrdia Civil ha obert 97 expedients per aquest motiu entre el gener i el setembre a Ponent || Per evitar la picaresca, l’intrusisme i la competència deslleial

Manso es va reunir ahir amb l’Associació d’Empreses d’Automoció.

Manso es va reunir ahir amb l’Associació d’Empreses d’Automoció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) de la Guàrdia Civil ha dut a terme entre el gener i el setembre d’aquest any un total de 48 inspeccions a tallers mecànics de la província de Lleida, que han suposat l’obertura d’un total de 97 denúncies de caràcter administratiu per incompliment de la normativa vigent.

Aquestes xifres les va fer públiques ahir la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, durant la reunió que va mantenir amb el president de l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció, Xavier Freixes, i la secretària de l’entitat, Pilar Gallart, que van plantejar a la subdelegada la preocupació existent que hi ha actualment al sector respecte a l’intrusisme i el compliment de les normatives vigents en matèria mediambiental, com pot ser la gestió de residus com rodes i olis.

El sector mostra la seua preocupació amb l’intrusisme en la venda i postvenda de vehicles

“L’objectiu d’aquestes inspeccions és justament evitar la picaresca, l’intrusisme i la competència deslleial amb els tallers que sí que actuen correctament”, va explicar Inma Manso.

En les inspeccions, els agents del Seprona comproven i verifiquen el compliment de la legislació vigent en matèria fiscal i tributària així com en matèria mediambiental i pel que fa a la contractació laboral. La subdelegada també va afegir que, posteriorment, “el Seprona acudeix de nou als tallers denunciats per verificar que hagin corregit les deficiències detectades”.

Per la seua banda, des de l’associació van traslladar a la subdelegada del Govern central la preocupació existent i la lluita continuada de l’entitat “contra l’intrusisme en la venda i postvenda de vehicles a fi d’eradicar aquells que ofereixen els serveis de forma il·legal i augmentar, d’aquesta manera, la seguretat i la confiança del ciutadà a l’hora de contractar els serveis”.

Les vuit convocatòries fetes del programa durant els últims quatre anys amb l’objectiu de fomentar la renovació del parc automobilístic com a mesura eficient per a l’augment de la seguretat, la reducció del consum i la reducció d’emissions en el medi ambient, han concedit ajuts per un valor total de 1.115 milions d’euros.

Gairebé nou milions d’ajuts del pla Pive per a 7.347 sol·licituds

Manso va informar a l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció que el pla Pive (Programa d’Incentius al Vehicle Eficient) que el ministeri d’Indústria, Energia i Turisme va posar en marxa entre els anys 2012 i 2015 ha concedit a la província de Lleida 8.780.500 euros en ajuts després de resoldre 7.347 sol·licituds. Tanmateix, les dades són provisionals a causa de resolucions d’al·legacions o devolucions d’ajuts pendents de resolució definitiva.  

Manso es va reunir ahir amb l’Associació d’Empreses d’Automoció.

Manso es va reunir ahir amb l’Associació d’Empreses d’Automoció.

tracking