SEGRE

política municipal

L'equip de govern de la Paeria té acabats o en execució el 76% dels projectes acordats

Ros defensa que es tracta d’un alt nivell d’execució i que representa un 86% de l’import a invertir

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida ha tirat endavant un 76 % dels projectes i mesures dels acords pressupostaris i les ordenances fiscals, ja sigui amb projectes acabats o en procés d’execució, un percentatge que representa un 86 % de de l’import total a invertir. Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde, Àngel Ros, qui ha assegurat que es tracta d’un alt nivell d’execució quan encara falten tres mesos per acabar l’any.

Ros ha exposat aquestes dades per donar comptes del nivell d’execució dels compromisos adquirits en l’actual exercici amb els grups municipals, recordant que es van pactar les ordenances fiscals amb C’s i la Crida-Cup i els pressupostos municipals amb C’s i ERC.

La totalitat del seguiment dels projectes es completa amb un 11% que es troben en fase d’estudi, un 5% que estan pendents, un 4% que s’han descartat i un altre 4% que estan sense determinar, segons la Paeria.

La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea econòmica, Montse Mínguez, ha afirmat que hi ha projectes que no es tanquen a 31 de desembre i poden tenir continuïtat durant l’any que ve o que hi ha alguns casos que s’han descartat i s’han tornat a formular canviant, per exemple, el plantejament o la metodologia.

Sobre el seguiment de les inversions, ha detallat que s’ha fet o està en execució el 86% de la inversió en projectes i mesures acordats. Dels 6.250.000 euros, un 8% es troba en fase d’estudi, un 0,4% correspon a projectes pendents, un 0,6% a descartats i un 5% a aquells sense determinar.

Amb aquest informe de compliment, Mínguez ha assenyalat que l’equip de govern treballa i es pren seriosament els acords pressupostaris i de les ordenances fiscals per intentar donar-ne compliment, tenint en compte que cada projecte té un ritme d’execució. Fins i tot, ha afegit, tenen el seu resultat els acords amb partits que s’han abstingut. D’aquesta manera, la tinent d’alcalde ha volgut rebatir algunes afirmacions de grups municipals sobre incompliments en els acords amb l’equip del govern.

Projectes urbanístics revisats

Pel que fa a l’àrea urbanística, el tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà, Fèlix Larrosa, ha apuntat el Parc de les Basses com un dels projectes al qual els grups municipals van fer aportacions i que estan en marxa. Segons Larrosa, està en fase d’adjudicació el projecte de reparcel·lació i els tècnics municipals estan treballant en els programes d’accessibilitat i d’interconnexió d’aquest espai i el centre urbà. El projecte del Bosc Urbà de Balàfia és un altre cas que s’ha revistat per una proposta d’esmena d’un grup municipal que plantejava fer una plaça i que, al final, després un procés de conversa amb els veïns, es farà aquest bosc urbà. En definitiva, ha remarcat l’exercici de compromís de l’equip de govern i la seva voluntat d’entendre’s amb els grups per construir plegats un projecte de futur per a la ciutat.

Un moment de la roda de premsa

L'equip de govern de la Paeria té acabats o en execució el 76% dels projectes acordatsAjuntament de Lleida

tracking