SEGRE

EQUIPAMENTS PROJECTES

El Govern aprova convertir la Casa Gran de Sucs en alberg juvenil

Urbanisme dóna llum verda a la rehabilitació d’aquesta antiga masia del XVIII || Els veïns prefereixen que sigui un hotel restaurant per atreure més turistes

L’antiga granja familiar agrària La Ginesta de Sucs, coneguda com la Casa Gran.

L’antiga granja familiar agrària La Ginesta de Sucs, coneguda com la Casa Gran.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió provincial d’Urbanisme de la Generalitat va aprovar ahir dimarts un pla especial per rehabilitar el complex de l’antiga granja familiar agrària La Ginesta de Sucs, més coneguda com la Casa Gran, per destinar-la a alberg juvenil i a activitats d’educació en el lleure. El president de l’entitat municipal descentralitzada de Sucs, Guillem Boneu, va recordar ahir que la seua petició era convertir l’edifici en un hotel restaurant i va considerar en aquest sentit que un alberg juvenil és “massa limitat i no té prou potencial turístic”.

“Ja ho vam parlar amb els pobles veïns i per impulsar el turisme en aquesta zona són necessàries places hoteleres. A més, un hotel també podria donar servei als treballadors que vénen a Sucs però ara se n’han d’anar a dormir a altres municipis”, va argumentar Boneu.

La Paeria, per la seua banda, també va deixar clar en una visita a l’equipament el mes de juliol passat la seua intenció de reflectir en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal el seu potencial per impulsar el turisme d’interior vinculat a l’agricultura, la gastronomia, el paisatge i l’esport.

L’edifici principal és una masia del segle XVIII que havia estat vinculada a una explotació agrícola, situada en una finca de 7.581 metres quadrats, i que posteriorment es va transformar en escola agrària amb internat, amb aules, menjadors i dormitoris.

Aquesta construcció està inclosa al catàleg d’elements històrics i artístics de Lleida, de manera que la rehabilitació haurà de respectar els materials, la textura i cromatisme, i també el formalisme arquitectònic. El catàleg determina la “singularitat d’una construcció d’aquest tipus al terme de Lleida” i destaca també l’“agrupació de diferents edificis en un sol volum més gran i a escala adequada per al lloc on està situat”.

La comissió d’Urbanisme indica que perquè el pla especial per rehabilitar l’antiga granja familiar agrària sigui vigent, era necessari que el consistori rebés una garantia corresponent al dotze per cent del cost de les obres i, una vegada complert aquest tràmit, la comissió va donar llum verda a la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.

tracking