SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

L'assassí de la Mariola accepta 17 anys per matar la seua dona disparant-li per l'esquena

La mare de la víctima declara a l’Audiència Provincial que la filla va tornar amb l’acusat tot i els mals tractes perquè li tenia por || L’homicida va demanar perdó ahir de genolls i avui hi haurà veredicte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Pastor José Romero, assassí confés de la seua parella, Mónica Pérez García, de 24 anys, ha acceptat una condemna de disset anys de presó per aquest crim, segons van posar de manifest ahir al judici les tres parts (fiscal, acusació particular i defensa), que han arribat a un acord perquè se saldi amb aquesta condemna un assassinat en el qual l’autor va disparar a la víctima per l’esquena, segons van constatar ahir els pèrits (vegeu el desglossament). El judici, del qual ahir es va celebrar la segona jornada, està pendent només que avui el jurat pronunciï un veredicte que molt presumiblement serà de culpabilitat. Posteriorment es pot presumir que la jutge imposi els disset anys que han pactat totes les parts. Un dels moments més durs de la vista d’ahir, en què l’assassí va demanar perdó de genolls, va ser la declaració de la mare de la víctima, Lucía García, que va explicar que la seua filla mantenia una relació amb Romero des del 2010 i que s’havien separat diverses vegades durant aquell període. L’última, l’octubre del 2014, quan Mónica se’n va anar amb els dos fills a casa de la seua mare. Va estar amb ells fins al febrer del 2015, quan va reiniciar la relació amb l’acusat. La mare de la jove va relatar que el dia del crim, 30 de març del 2015, la filla va anar a casa seua per deixar-li la néta. “Estava molt enfadada i trista”, va assenyalar.

Segons la fiscal, Mónica en aquell moment ja havia decidit acabar la relació amb l’acusat i tornar a casa de la seua mare emportant-se els fills. Poc temps després, el padrastre de la jove rep una trucada advertint-li que Mónica havia rebut dos trets. “La dona que va auxiliar la meua filla em va explicar que Romero va sortir de casa, va engegar dos trets a Mónica i després es va disparar a ell”, va declarar la mare. Molt emocionada, Lucía va preguntar a l’acusat, que el tenia a darrere amb el cap abaixat, si ho va fer davant del nét i va assegurar que la seua filla mai va denunciar els maltractaments per por. A les conclusions, la Fiscalia va explicar l’acord entre les parts per rebaixar la pena de 25 a 17 anys de presó, amb l’agreujant de parentiu i l’atenuant de drogoaddicció. També exigeix una indemnització de 220.000 €.

Les forenses van admetre que van poder-li minvar de forma lleu l’autocontrol, però no el desig de matar

Els agents dels Mossos d’Esquadra que van declarar ahir en la vista oral, encarregats de l’informe de balística, van assegurar que la víctima va rebre dos trets per l’esquena i que es van efectuar a menys d’un metre de distància. “No hi ha cap dubte que els trets van ser per l’esquena i a molt poca distància”, va assenyalar un dels agents.

Així mateix, les metges forenses que van practicar l’autòpsia a Mónica Pérez van confirmar que l’acusat estava al darrere de la víctima a l’hora d’efectuar els trets i que la jove no tenia cap ferida de defensa. Segons el seu relat, Mónica va rebre el primer tret quan estava dreta i el segon quan queia a terra. La jove va morir una hora després d’arribar a l’Arnau per l’hemorràgia en òrgans vitals que li van causar els trets. Les forenses també van assenyalar, a preguntes de la defensa, que el consum de pastilles per part de l’acusat hauria afectat de forma lleu la seua capacitat d’autocontrol, però no la voluntat de matar. Aquesta dependència de les pastilles va fer que les parts acceptessin aplicar a Romero l’atenuant de drogoaddicció.

La fiscal i l’advocat de la família, Xavier Prats, van renunciar a les acusacions de maltractaments per falta de proves. La jornada d’ahir va transcórrer de nou amb una forta presència policial, però sense els aldarulls que hi va haver dilluns, i amb les famílies de víctima i acusat separades.

tracking