SEGRE

PERSONAL ENTITATS MUNICIPALS DESCENTRALITZADES

Els alcaldes de Raimat i Sucs volen doblar-se la retribució per dietes

Fins a un màxim de 9.600 € anuals, per “la gran dedicació” que suposa el càrrec

Eva Horcajada.

Eva Horcajada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes pedanis de Raimat i Sucs, Eva Horcajada i Guillem Boneu, respectivament, van presentar ahir una sol·licitud a la Paeria perquè els permeti augmentar de 50 a 100 euros la remuneració per assistències a reunions de feina, amb un màxim de retribució de 9.600 euros anuals. Actualment, l’import màxim que poden percebre a l’any per aquest concepte se situa en els 4.896 euros. El cobrament de 50 euros per assistència a actes es va aprovar en l’inici de l’actual mandat municipal.

“Atesa la gran implicació i dedicació que porta el nostre càrrec i el nombre d’hores que hi dediquem, considerem just un augment a cent euros per assistència”, detalla la sol·licitud registrada ahir, que justifica que “una Entitat Municipal Descentralitzada té competències pròpies, a diferència d’un barri de Lleida ciutat”, i que “la nostra intenció no és en cap cas lucrar-nos amb el càrrec sinó demanar en justa mesura al que dediquem tot el nostre esforç i treball”.

Una assemblea de treballadors municipals decidirà avui si adopten mesures de pressió

Un punt que va voler destacar ahir l’alcalde pedani de Sucs va ser que la resta de tasques del dia a dia que du a terme a l’EMD que presideix no les cobra, malgrat que hi dedica moltes hores a la setmana i que té pressupostos que ha d’administrar. “Funcionem com un poble, amb tots els seus serveis. Som el pas previ a un ajuntament propi”, va explicar. Així mateix, va destacar que tots dos tenen una feina a banda de les responsabilitats com a alcaldes. En aquest sentit, el text presentat convida a “reflexionar sobre les tasques que desenvolupen els regidors, tècnics i personal de la Paeria i que nosaltres fem reclamats diàriament per veïns, empresaris, regidors i tècnics”.

Horcajada va encapçalar la llista de Convergència i Unió a Raimat en les últimes eleccions i Boneu es va presentar com a independent a Sucs amb el suport d’Àngel Ros.

En la convocatòria, destaquen que “fa quatre anys que fa accions i aporta propostes per demanar el retorn a la jornada laboral prèvia al decretàs [el Govern central va imposar el 2012 la jornada setmanal de 37,5 hores] i davant de les llargues que ens ha estat donant la corporació creiem que ha arribat l’hora de dir PROU!”.

Per tot plegat, afirmen que “l’única solució” per tornar a la jornada de 35 hores fixada a l’acord conveni municipal passa “per les accions conjuntes que puguem fer tots junts”.

Els representants sindicals ja van presentar una moció en el ple municipal sol·licitant aquesta mesura.

Ofensiva sindical per recuperar la jornada de 35 hores

La junta de personal i el comitè d’empresa de la Paeria, així com totes les seccions sindicals amb representació, han convocat per aquest migdia una assemblea dels treballadors municipals de cara a plantejar accions de pressió per recuperar la jornada laboral setmanal de 35 hores.

El text, que es va aprovar per 21 vots a favor, inclosos els del PSC, reclama al Govern central que restitueixi la jornada de 35 hores en l’administració.

Entre altres qüestions, addueix que la prolongació de jornada ha destruït llocs de treball i ha deteriorat les condicions laborals i la conciliació amb la vida familiar dels treballadors públics.

Eva Horcajada.

Eva Horcajada.

tracking