SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Pena de presó per fugir amb un cotxe robat i sense carnet

Detingut a la Bordeta i condemnat a quinze mesos, acumula un ampli historial delictiu || Va amenaçar mossos amb una navalla

El judici es va celebrar al jutjat penal 1 de Lleida.

El judici es va celebrar al jutjat penal 1 de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal 1 de Lleida va condemnar ahir a quinze mesos de presó Francisco J.J., un veí de Lleida de 39 anys que compta amb un ampli historial delictiu i que actualment està intern al Centre Penitenciari de Ponent, al ser detingut el passat mes d’abril al barri de la Bordeta després que els Mossos d’Esquadra el perseguissin per haver robat un cotxe. L’acusat, que va reconèixer els fets, va ser condemnat per quatre delictes: robatori i ús de vehicle, conducció sense carnet, conducció temerària i amenaces.

Els fets es van produir el 18 abril a la matinada, quan un conductor va fugir després que els Mossos li donessin l’alto. Portava un cotxe que havia robat minuts abans fent-li el pont. Durant la fugida es va saltar un semàfor en roig i va fer diversos derrapatges pels carrers de la capital del Segrià. La persecució va arribar fins al carrer Hostal de la Bordeta, on un camió de les escombraries va impedir que seguís amb la fuga.

Haurà de pagar prop de 2.000 euros en multes i 3.000 euros més en indemnitzacions

Francisco J.J. va fer marxa enrere i va impactar amb diversos vehicles estacionats i un cotxe patrulla. Al sortir del vehicle va amenaçar una policia amb una navalla però aquesta va esquivar-lo amb la defensa. Durant el trasllat a la comissaria també va danyar la mampara del cotxe patrulla. El jutge de guàrdia va decretar-ne l’ingrés preventiu a la presó.

La jutge va dictar ahir sentència in voce després que les parts arribessin a un acord. A l’acusat, condemnat per fets similars a Granollers i amb una vintena d’antecedents, li van aplicar l’agreujant de reincidència però van estimar l’atenuant de drogoaddicció. Francisco J.J. va acceptar nou mesos de presó per un delicte d’amenaces i sis més per un delicte de conducció temerària. També haurà de pagar dos multes de 480 i 1.480 (1.920 euros en total) pels delictes de robatori i ús de vehicle i conducció sense carnet, respectivament.

El condemnat tampoc podrà conduir durant els dos propers anys i haurà de fer front als danys que va causar als vehicles sinistrats i que ascendeixen a més de 3.000 euros, dels quals 1.855 euros corresponen al cotxe patrulla.

tracking